Megkezdte működését a BKSZ Kft


Az elmúlt hetekben került sor a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft első hulladékbegyűjtő körútjára.

A száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cégnél fontos szempont, hogy a lakosok terheit lehetőségekhez mérten a legalacsonyabb szinten tartsák. Költségeinek optimalizálása érdekében már át is tekintették a szállítási útvonalakat. Ennek eredményeként október 1-től megváltozott néhány terület begyűjtési napja Békésen. Tapasztalatok azt mutatják, hogy a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. mint új szolgáltató az átállást rugalmasan valósította meg, a felmerülő esteleges problémára igyekszik azonnal reagálni és megoldást találni.

A lakossági és közületi hulladékok gyűjtése és szállítása mellett kiemelt figyelmet fordítanak a szemléletformáláson alapuló szelektív hulladékgyűjtésre. Az elképzelés és a program sikere nagyban múlik majd a lakosok együttműködésén is. A jövőben bevezetésre kerülő szelektívgyűjtés hatékony megvalósulásához elengedhetetlen egy válogató csarnok kialakítása. A telephelyen ez utóbbi építése a hetekben fog befejeződni valamint a géppark beszerzése folyamatban van.

Tervek szerint 2013. március 31-ig kialakításra kerül egy hulladékudvar. Itt a lakosság ingyenesen leadhatja, bizonyos hulladékait, így például a papír, üveg, műanyag-flakon, fémhulladék, gumiabroncs, háztartási tárgyak és berendezések, szárazelem, akkumulátor.

A cégtől vásárolhatóak és bérelhetőek különböző méretű hulladékgyűjtő edények kedvező áron. Az ősz beköszöntével ingyenes lombzsákokat biztosít a kertes házzal rendelkező lakosoknak, hogy faleveleiket könnyen összegyűjthessék és kihelyezzék elszállításra.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!