Menetel tovább a BSZSK


Helyszin: Békés Sportcsarnok, Jantyik, 21-25
Szombat este a városi sportcsarnokban igyekszik megőrizni veretlenségét a békési férfi kosárlabda csapat. Az ellenfél az újonc Hajdúhadháza lesz.

Eddig 10 bajnokin van túl a csapat, s nem találtak még legyőzőre az NBII keleti csoportjában. Legutóbb az egyik legerősebb rivális, a Debreceni EAC otthonában jártak a békési kosarasok, s onnan is győztesen térhettek haza. Csorba és Bere ponterős játékával, igazi csapatmunkával magabiztosan nyertek a dobogóra pályázó hajdúságiak ellen. A csapat erejét mutatja, hogy a Hódmezővásárhelyre távozott Marinkovic, az eltiltását töltő Babut és a sérült Rac nélkül is nyerni tudtak Nagy Ádámék.

Szombat este az újonc Hajdúhadháza látogat Békésre. Az első fordulóban a BSZSK nagy fölénnyel nyert. Azóta a Hadházi Farkasok csapata 4 győzelmet hozott össze, mindannyiszor a játékosedzőjüknek, a sokszoros válogatott Walke Károly játékának köszönhetően. Legutóbb a GYula ellen győztek, korábban a másik Békés megyei csapat, a BKK is vesztesen tért haza Hadházáról.

A békési csapatnál most is lesz több hiányzó, hiszen Babut és Rac továbbra sem tud játszani, munkahelyi elfoglaltsága miatt Farkas Gergő és Korcsog Gyuri is hiányozni fog. Ettől függetlenül a hazaiak az esélyesei a mérkőzésnek, de nem szabad lebecsülniük a lelkes újonc csapatot.

Jó hír a csapat háza tájáról, hogy csütörtökön megműtötték Szalay Krisztiánt, így a gyógyulása, rehabilitációja után - reméljük április körül - Ő is csatlakozhat csapattársaihoz. A csapat gyógyulást kíván Krisztiánnak.

Szintén jó hír, hogy Takács Imi a DEAC ellen ismét pályára lépett békési színekben, s a Hadháza ellen is ott lesz a csapatban.

18.00 órakor kezdődik az NBII- es bajnoki mérkőzés a városi sportcsarnokban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!