Bemutatkoznak a református iskola leendő elsős tanítói I


2014/2015 1.a Csonka Jánosné osztályfőnök, Arató Tamás napközis tanító

Csonka Jánosné, Anikó néni vagyok, 30 éve vagyok a pályán. A Debreceni Tanítóképző Főiskola elvégzése után Nagykőrösön a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskoláján művészetpedagógia műveltségi területen szakképzettséget szereztem. A drámapedagógia az oktató – nevelő munkámat segíti. Célom az egész személyiség – az értelem, a jellem, a fizikum – harmonikus és differenciált fejlesztése. Segítem a közösségbe való beilleszkedést, önismeretre, emberismeretre, az emberi méltóság tiszteletére nevelem tanítványaimat. Új ismeretek megszerzésére serkentem őket, igyekszem felkelteni a megszerzett tudás rendszerezésének igényét. Összpontosított, megtervezett munkára szoktatom, mely nem nélkülözi a mindenre figyelő érzékenységet, rugalmasságot sem. Ajánlom mindenkinek ezt a módszert annak biztos tudatában, hogy megkönnyíti a halmozódó ismeretanyag rendszerezését, hozzásegít ahhoz, hogy minél gazdagabb személyiséggé váljanak, reálisabb képünk legyen önmagunkról és a világról, s közben megmarad a további vizsgálódásokhoz szükséges derű is.

Arató Tamás vagyok, békési születésű. Feleségem is pedagógus, akivel idén, gyermekünk születésével váltunk igazi kis családdá, szülőkké.

2001-ben Békéscsabán végeztem a Tessedik Sámuel Főiskola Körös Főiskolai Karán testnevelés műveltségterületen, és nagy örömömre tanítani hívtak régi iskolám alsó tagozatára. 2003-ban továbbtanultam Szarvason, és gyógytestnevelés szakképesítést szereztem, 2006-ban ugyanitt szakvizsgáztam is. Megszerzett ismereteimet igyekszem mindennapi munkámban tanítványaim javára használni.

Pedagógiai munkámban fontosnak tartom a kisdiákok folyamatos motiválását, a szülőkkel való hasznos együttműködést; a gyermekekkel közös élmények megélését, a hit és szeretet, valamint a következetesség jegyében. Ezen a pályán egy férfiembernek elengedhetetlen tulajdonsága kell, hogy legyen az elhivatottság, amelyhez számomra rengeteg erőt ad a szülők bizalma, a gyerekek szeretete.

2014 szeptemberétől az iskolavezetés felkérésére délutános tanítóként várom Csonka Jánosné Anikóval együtt a kis elsősöket, nagy-nagy izgalommal. Nem ígérhetek mást csak sok gyakorlást, hasznos játékidőt, az együttmunkálkodás örömét, rendet és fegyelmet.

Nincs is annál szebb és nehezebb feladat egy pedagógus számára, mint amikor elsős gyermekeket kell elindítani a "tudomány rögös útján"!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!