Egy győzelem és bajnokot avatunk!


2011-ben új időszámítás kezdődött a BSzSK történetében. Igen, időben visszatekinthetünk már arra a 3 évre, amióta Erdei Ferenc vette át az elnökséget a klub életében.

Jómagam akkortájt egy cikkel próbáltam bemutatni a kosárlabda helyzetét Békésen. A riport így kezdődött, amit Balog Vilmos edzővel készítettem:

"Van egy csapat, ahol az elnök és az edző maga is kosarazott, ahol az ügyviteli elnök már unokáját is hordja a meccsekre és nem mellesleg, mindenki rajong a narancssárga golyóért: ők az NBII-ben szereplő Békési SZSK! Nem fogalomzavar a címben a harcos rabszolgák emlegetése. Én egy ideje így hívom a 190 cm körüli békési kosarasokat, akiknek néhány meccsét végigszurkoltam ebben az idényben. Láttam eséseket, kemény védekezést, szép 3 pontos dobásokat. Néha felemelő, máskor meg reménytelen küzdelmet az ellenféllel. Az egyik mérkőzésen ötlött fel bennem, hogy valószínűleg az ókorban nézhették ilyen élvezettel a gladiátorok viadalát az akkori nézők, mint mi most. "

Az elmúlt évek során mondhatni egy brand épült fel a Gladiátorok köré. (Brand: "Egy név, kifejezés, jel, szimbólum, dizájn, vagy ezek kombinációja, amelynek célja, hogy egy eladó vagy eladói csoport termékét vagy szolgáltatását azonosítsa, és megkülönböztesse a versenytársakétól." ) Elsősorban nem az eladhatóságról szól a Gladiátorság, hiszen a kosárlabda mérkőzések ingyenesek. Az azonosítás és azonosulás volt az, amit el akartunk érni. Talán mára az is ismeri a Békési Gladiátorok címet, aki nem jött ki még egy mérkőzésünkre sem. Az elmúlt években persze nemcsak a csapattá válás volt fontos, hiszen eredményeket vártunk az NBII-es férfiaktól. Hozták is évről évre az egyre jobb eredményeket ( Keleti csoport 3. majd 2. hely) Az idei szezonban már csak egy győzelem választ el bennünket attól, hogy bajnokot avassunk. A statisztikát figyelembe véve ez lehetne egy vereség is, amit a DEAC szenved el. De 23 győztes meccs után, azt hiszem, az lenne az igazán szép, ha a Békési Gladiátorok megvernék hazai pályán 2014.04.26-án, 18.30-tól a MEAFC-ot. Ha ez így lesz, akkor 24 veretlen meccs után bajnokot avathatunk a békési csarnokban! Várunk mindenkit, de most tényleg mindenkit, aki osztozna ebben a sikerben és örömben! Hajrá Békés! Hajrá BSzSK! Hajrá GLADIÁTOROK!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!