Országos Minősítőn Kiemelt Arany


Megjelent: 2014 Április 15. ( Kedd ) 10:23
Módosítva: 2014 Április 17. ( Csütörtök ) 09:59
2014. áprilisának második hétvégéjén a békési fúvószenekar Demecserre látogatott, ahol immáron ötödik alkalommal rendeztek fúvószenekari fesztivált és minősítőt.

A Bagoly László által vezetett Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar újraszerveződésének 22. évében úgy gondolta, eljött az ideje, hogy a zenekar munkásságát szakmailag elismert zsűri is értékelje. Az V. Demecseri Fúvószenekari Fesztivál és Minősítőn 14 fúvós együttes lépett fel, köztük a békésiek is. A Békési Fúvószenekart a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, A Békési Önkéntes pont, a Békés DRÉN Kft, a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület és a Békési Fúvószenekari Közhasznú Egyesület támogatta.

A versenyző zenekarokat a televízióból is jól ismert színész R. Kárpáti Péter konferálta fel, akiket Bán László karnagy, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségének tagja, Dohos László Liszt Ferenc díjas karnagy, nyugalmazott főkarmester, Fejes Márton karnagy, Bartók Béla díjas zenekari harsonaművész illetve Szentpáli Roland Artisjus és Prima Primissima díjas tubaművész értékelt. A rövid koncert alatt felcsendült Kraul Antal Zrínyi indulója, Farkas Antal Üveges tánca és könnyűzenei vonalról hallhatták Whitney Houston One moment in time című dalának fúvószenekari átiratát. Az I-re a pontot az általunk már jól ismert vadnyugatot idéző Moment for Morricone tette fel, amit a közönség vastapssal jutalmazott. A fesztivál záró akkordjait a 14 zenekar együtt játszotta, majd a zsűri értékelte a fellépőket és átadta a minősítő okleveleket.

A Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar országos kiemelt arany minősítést kapott.

A Városi Ifjúsági Fúvószenekar minden résztvevőjének és vezetőjének szeretettel gratulálunk!

A Fúvószenekar ezúton is köszöni támogatóinak anyagi segítségét!

Tételek: 1 - 20 / 229 (12 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!