Víz - Élet - Egészség - a Reformátusban


Táplálkozz egészségesen!Ez volt a mottója a hónap elején megrendezett, „Víz, élet, egészség” témahétnek, amely a Szegedi Kis István Református Általános Iskola Petőfi utcai alsó tagozatán tette izgalmassá a tanulást.

A gyerekek a hét folyamán diasorozat segítségével ismerkedtek az egészséges ételekkel és azok alapanyagaival; gyümölcs büfében salátát kóstolhattak, amely azoknak is ízlett, akik önmagukban nem gyakran fogyasztanak gyümölcsöt.

A hét közepén osztályonként keresztrejtvényfejtésben mérhették össze tudásukat a téma kapcsán a kisdiákok, majd az előzetesen megnézett diavetítés alapján ételpiramist készítettek, melyből osztályonként egy-egy plakát kiállításra került.

Az ügyes kezű fiatalok osztályonként egy puzzle részletet is kaptak, amelyet színekkel kellett életre kelteni. A kilenc osztály puzzle képe végül egy nagy óriásplakáttá alakult, és a földszinti folyosó falának ékessége lett.

Mindeközben testnevelés órákon a tanítók vízhez kapcsolódó játékokat és váltóversenyt rendeztek az egészség jegyében, a hét utolsó napján pedig buborékfújó verseny színesítette a programot. A lelkes gyereksereg pillanatok alatt buborékok százait küldte útjára azzal az üzenettel, hogy a víz maga az élet!

A jókedvű délután - a városi tavaszi nagytakarításhoz kapcsolódva - az iskola és környékének megtisztításával folytatódott a diákönkormányzat szervezésében, hiszen csak tiszta környezetben érezheti jól magát az ember, és maradhat egészséges!

Tételek: 1 - 20 / 75 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!