Átadták a Kezünkben a jövő díjat!


Bölcsődei dolgozók kaptak elismerést kedden, Békésen,

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Földvár tagbölcsődéjének kollektívája a "Kezünkben a jövő díjat" Csökmei Gáborné kisgyermeknevelőnek ítélte

Csökmei Gáborné Eszter:

Békésen a Szegedi Kis István Gimnáziumban tanult és 1975-ben itt is érettségizett. 1975-től a Jantyik utcai bölcsődében kezdett dolgozni. 1976-1978 között munka mellett szerezte meg Gyulán a Semmelweis Egészségügyi Iskolában a Csecsemő és kisgyermek gondozói képesítést. Azt, hogy a kisgyermekekkel kapcsolatos hivatást választotta, otthon a szüleit nem lepte meg, hisz már kislány korában is nagyon szerette a nála kisebb gyermekek társaságát, óvta, védte őket és vigyázott rájuk. 1979 januárjában a 2. sz. Bölcsődében folytatta gondozónőként munkáját. 1989-ben Szolnokon szakgondozói képesítést szerzett. Ezeket az iskolákat azért végezte el, hogy szakmailag még színvonalasabban, jobban tudja munkáját ellátni. Ebben az évben, 1989-ben Egészségügyi Miniszteri dicséretben részesült, a bölcsőde és az akkori vezető Dr. Rácz László főorvos javaslatára. 2005-ben, Hajdú Julianna nyugdíjazása után felkérték a Bölcsőde vezetésére.

Mint vezető, empatikus és megértő volt munkatársaival, igyekezett mindenki számára biztosítani a jó munkahelyi feltételeket. Számára a legfontosabb az volt, hogy a gyermekek magas szintű ellátását helyezze előtérbe és a szülők elégedettek legyenek a bölcsődében folyó munkával. 8 évig volt a Bajza utcai bölcsődének vezetője. Majd a három bölcsőde szakmai vezetését 1 éven keresztül kitartó, áldozatos munkával tartotta kézben.

2013-ban a Bajza utcai és a Földvár bölcsőde összevonásával személyi változások történtek. 2013. július 1-től, mint kisgyermeknevelő, csoportban dolgozik az imádott gyerekek között. A napi gondozás-nevelés és a sok-sok szeretet, amit a gyerekektől kap, és amit nekik nyújt a hétköznapokban rengeteg erőt, örömet és megelégedettséget nyújt számára.

A 40 éves munkaviszony eléréséig alig kicsivel több, mint egy éve van. A még munkával eltöltött évekhez kívánunk a kollektíva nevében jó egészséget, és sok boldogságot, a gyerekek nagy-nagy szeretetét érezd, amit Te is adsz nekik.

4.

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Földvár tagbölcsőde kollektívája nevében a "Kezünkben a jövő díjat" adományozza Androvitz Irén kisgyermeknevelőnek.

Androvitz Irén, Ircsi:

Békéscsabán az Egészségügyi Szakközépiskolában végzett 1978-ban.

Az iskola befejezése után a Jantyik utcai bölcsődében egy pár hónapig helyettesítőként, majd az akkor újonnan épült 2. sz. Bajza utcai bölcsődében dolgozott.

Gyulán szerezte meg munka mellett a csecsemő és kisgyermekgondozói képesítést, ami hozzájárult ahhoz, hogy a szakmai munkáját még jobban tudja el látni.

Munkájára jellemző a türelem és a gyermekek iránti mérhetetlen szeretet.

Ezután 7 évig dolgozott a bölcsődében, majd 2 évig pályaelhagyó volt, de a gyerekek iránti szeretet visszahúzta a bölcsődébe.

A kolléganőivel jó a kapcsolata, harmonikus légkört tud kialakítani maga körül. 1993-ban egy gyönyörű kislánya született Dominika, akivel 1,5 évig volt otthon.

A munkában eltöltött évek alatt rengeteg tapasztalatra tett szert, de úgy érezte 6 évvel ezelőtt, hogy szakmailag még többet tudna nyújtani, ezért Budapesten kisgyermeknevelői szakon tovább képezte magát.

Még jó pár évig itt lesz közöttünk a bölcsődében, további munkájához kívánunk sok türelmet, jó egészséget és kitartást.

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Földvár tagbölcsőde a "Kezünkben a jövő díjjal" ismeri el munkáját Balogh Lászlónénak

Balogh Lászlóné Magdi:

1975-ben Makón a Kereskedelmi Szakközépiskolában végzett. Az iskola befejezése után Medgyesegyházán az ÁNTSZ-nél kezdett dolgozni.

Két kisgyermeke született egy lány és egy fiú, akikkel 1984-ig volt otthon.

1984. június 1-től a Jantyik utcai Bölcsődében, mint élelmezésvezető kezdett dolgozni és az óta is ebben a munkakörben végzi mindennapi feladatait.

Mindenkihez nagyon kedves, alkalmazkodó, a kedélye mindig jó.

Munkája sokrétű, nagy figyelmet igényel részéről. Jellemző rá rendkívüli pontosság, precizitás. Egészséges életmódra törekszik a gyermekélelmezés területén is, ezért folyamatosan figyelemmel kíséri a különböző újításokat a közétkeztetésben. Amikor lehetősége nyílik, részt vesz Élelmezésvezetői továbbképzéseken, ahonnan mindig egy-egy új recepttel tér vissza, amit szívesen bevezet a bölcsődei étkeztetésbe is.

A 40 éves munkaviszony betöltésével nyugdíjba szeretne menni, amihez már alig 1 évet tölt még közöttünk. A hátralévő munkában eltöltött időhöz, jó egészséget, sok türelmet, boldogságot kívánunk.

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Földvár tagbölcsőde kollektívája a "Kezünkben a jövő díjat" Vincze Imrénének adományozta

Vincze Imréné Julika:

Az első munkahelye Békéscsabán a Konzervgyárban volt 1972-ben. Elmondása szerint, sok szép emlék kötötte oda, a nehéz fizikai munka ellenére is.

2002-ben a Jantyik utcai Bölcsődében, technikai munkakörbe sikerült elhelyezkedni.

Egy őszinte, nyílt embert ismerhettünk meg személyében, aki kedves, alkalmazkodó és segítőkész mindenkivel. Közösségi emberként ismerhettük meg, hiszen a bölcsődei rendezvények lebonyolításában is mindig tevékenyen kivette részét.

Munkájában szorgalmas, megbízható és precíz volt. A gyerekek is nagyon szerették őt, mindig volt mindenkihez egy-egy kedves szava.

2013-ban a 40 éves munkaviszony betöltésével nyugdíjba vonult. Családjával és három kis unokája körében tölti mindennapjait.

Kívánunk jó egészséget, sok boldogságot.

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde 3. sz. tagbölcsőde díjazottjai:

Hegedűs Irén

Irénke 1987. április 15-n, az elsők között kezdte meg munkáját a bölcsődében. Csecsemő és gyermekgondozónői képesítését, munkába állását követően a gyulai Semmelweis Egészségügyi Szakközépiskolában szerezte meg.

A 3. sz. bölcsődében töltött 26 év alatt, sok gyakorlati tapasztalatra tett szert, melyet mindig megosztott fiatalabb kolléganőivel is.

A továbbképzések aktív résztvevőjeként bővítette szakmai tudását, azt ott tanultakat beépítette mindennapi munkájába.

Nyugdíjba vonulásáig 2013.júius 31-ig aktív tagja volt az intézmény közösségének, mindvégig a segítő készség jellemezte.

Ötleteivel színesítette a csoport manuális foglalkozásait. Kreatív munkájának köszönhetően a csoportszoba dekorációja mindig visszaadta az évszakok, ünnepek hangulatát, segítve ezzel a gyermekek esztétikai nevelését.

Ircsi, kolleganőjével emberséges, együttműködő volt, munkájukat az összhang és a jó kapcsolat jellemezte.

A "Kezünkben a jövő" díjjal a bölcsődében eltöltött hosszú évek munkáját köszönik munkatársai és kívánnak jó egészséget, élményekben gazdag éveket, gyermeki is unokái körében.

Gratulálunk!

Balogh Istvánné Juci

Korán, már 15 évesen megkezdődtek számára a munkás évek.

Először a 2. sz. Kosárfonó gyárban dolgozott, majd 1987. június 15-től a 3. sz. bölcsődében technikai dolgozóként tevékenykedett.

Juci számára azért is volt ideális a bölcsődei közeg, mert nagyon szerette-szereti a gyermekeket, mindig volt számukra egy mosolya, kedves szava.

A feladatát mindig megbízhatóan, lelkiismeretesen végezte.

Háttérmunkájával biztosította a gyermekek ellátásához szükséges feltételeket.

A környezetét díszítő virágok gondozásából, ápolásából is kivette részét.

A közösség aktív tagjaként, számíthattak segítségére a gyermekrendezvények szervezésében és lebonyolításában is.

2007. augusztus 2-tól nyugdíjasként, de továbbra is lendületesen, fáradhatatlanul dolgozott tovább, egészen múlt év júliusáig, amikor is végleg elköszönt a bölcsőde dolgozóitól.

Gratulálunk a "Kezünkben a jövő" díjhoz, nagyon jó egészséget, és tevékeny nyugdíjas éveket kívánunk!

Szilágyi Imréné Pannika

1972-ben, a Háziipari szövetkezetben kezdett dolgozni, ezt követően a Start Sportszergyártó és Fémipari Szövetkezet munkatársa volt. 1994 szeptemberétől, nyugdíjba vonulásáig, 2014. december 27-ig, a 3. sz. tagbölcsődében technikai dolgozóként tevékenykedett.

Munkája során, nagy gondot fordított a tisztaságra, a feladatát precízen végezte. Tudatában volt kötelességének és ezt szem előtt tartva tökéletességre törekedett.

A kisgyermeknevelőkkel együttműködő volt, már a rezdüléseikből tudta, hogy mikor szorulnak a segítségére, de ezt sohasem tette tolakodóan.

Emberség és partnerség jellemezte. Csendes és alkalmazkodó természetének köszönhetően, a bölcsőde megbecsült dolgozója volt.

Gyermekekhez fűződő viszonyát híven tükrözi, hogy a gyermekek Pannika nénije volt.

Kívánunk további tevékeny nyugdíjas éveket, és a 3. sz. tagbölcsőde dolgozóinak nevében, munkája elismeréseként fogadja szeretettel a "Kezünkben a jövő" díjat!

Tételek: 1 - 20 / 98 (5 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!