Újra KRAJCSÓ PÁL emlékverseny az idei kolbászfesztiválon!


Szárazkolbász és friss, sütőkolbász kategóriában, értékes díjak várják a jelentkezőket!

A Csabai Kolbászfesztivál®

a csabai hentesmesterek tiszteletére

IV. KRAJCSÓ PÁL EMLÉKVERSENYÉT

hirdeti két kategóriában, az alábbi feltételekkel.

Krajcsó Pál, (1923-2007) hentesmester, a Csabai Kolbászfesztivál 2000. évi Életműdíjasa, a Csabai Kolbászklub örökös tiszteletbeli elnöke, sokat tett a kisüzemi kolbászkészítés hagyományának, az igazi csabai házi kolbász íz világának megőrzéséért, s azért, hogy a fesztivál a csabai kolbászt és ezen keresztül Békéscsaba város hírnevét is öregbítse.

Az Ő tiszteletére - és mindazok emlékére, akik Békéscsabán a 19. század végétől sertéstenyésztőként, hentesmesterként, vállalkozóként erősítették ezt a hagyományt, - hirdetjük a versenyt.

Az induló csapatok feladata, hogy 10kg kolbászhúsból kétféle – vékony és vastag - csabai ízesítésű kolbászt készítsenek.

A rendezők biztosítják az asztalt, 10kg húst és a töltéshez szükséges beleket. (Ezeket a befizetési utalvány/igazolás felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén.) A versenyzőknek kötény vagy köpeny, ill. sapka, vagy kendő használata kötelező.

A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltő gépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, műanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés időpontja: 2014. október 26. /vasárnap/ 11 óra

Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok Mokry Sámuel sátor

Időtartama: maximum 2-3óra.

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es sütőkolbászt, valamint 1 szál (min. 40 cm hosszú vastagkolbászt kell leadni a zsűrizéshez.

Ez utóbbiakat Krajcsó Pál szabadkéményes füstölőjében, a hagyományt továbbvivő családtagok gondos munkával felfüstölik, érlelik. Ezen versenykolbászokat a zsűri 2015. március, április hónapban ünnepélyes keretek között nyilvánosan értékeli és adja át a díjakat. Ennek helyéről, pontos idejéről a versenyzők értesítést kapnak.

Nevezés díj: 12.000 Ft

A hús átvételekor 3.000.-Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap.

A verseny díjai:

Friss, sütőkolbász kategória:

1. díj: 50.000 Ft értékű ajándék

2. díj: 30.000 Ft értékű ajándék

3. díj: 20.000 Ft értékű ajándék

valamint különdíjak

Szárazkolbász kategória:

  • 1. díj: a Szénási család által felajánlott díj
  • 2. díj: a Csabai Rendezvényszervező díja
  • 3. díj: a Csabai Kolbászklub díja
  • valamint különdíjak

    A zsűri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

    Információs telefon: 66/449-725; info@csabaikolbaszfesztival.hu

    ONLINE JELENTKEZÉS A FESZTIVÁL HIVATALOS OLDALÁN!

    (X) Reklám


    Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!