Szépen halad a Rákóczi utca 8. felújítása


Megújult iskolaépülettel várja a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Rákóczi utcai alsó tagozata a kisdiákokat szeptemberben.

A református közoktatási intézmény csak használója a Rákóczi utcai épületnek, a tulajdonos Békés város önkormányzata. A tulajdonos, az intézmény és a Békési Református Egyházközség összefogásával és anyagi tehervállalásával beadásra került, KEOP-2012-5.5.0/A kódszámú kiírásra benyújtott "Energiatakarékos átalakítás Békés város intézményeiben" című pályázat támogatást kapott. A támogatási szerződés megkötésre került.

Vég Gábor általános iskolai intézményegység-vezető elmondta, hogy a felújítás szépen halad, a nyílászárók cseréjének 100%-a megtörtént, de a falak szigetelése is kétharmados készültséget mutat. Szeptemberben egy megújult, gazdaságosan fűthető épület várja a gyerekeket.

A kiviteli munkák a Bajza utcai bölcsődénél, a Vásárszél utcai rendelőknél, az Epreskerti óvodánál és a Polgármesteri Hivatalban folynak, a nyári szünidőben kerül sor a Korona utcai óvoda, a Rákóczi 8. iskola és a Rákóczi 16. alatti bölcsőde épületére. Az eredeti befejezési határidő 2014.szeptember 30.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!