Izsó: új hulladékgyűjtő autó érkezik Békésre.


Mintegy 35,5 millió forintos pályázati támogatást nyert el a napokban a békési önkormányzat, aminek köszönhetően a városnak lehetősége nyílik egy új, tömörítős rendszerű hulladékgyűjtő jármű beszerzésére.

. A száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Békési Kommunális Szolgáltató Kft. (BKSZ) eszközparkjának kapacitásbővítését több tényező is indokolja. Békésen illetve Muronyban számtalan olyan utca található ahol a nagyobb össztömegű kukásautók kárt okoznak a burkolatban, ez pedig indokolttá teszi egy kisebb össztömegű jármű beszerzését.

A BKSZ Kft. még 2012. június 1-én alakult, Békés város hulladékgazdálkodási feladatainak ellátásra. Az alapfeladat 2014-től kibővült más Okány, Bélmegyer, Köröstarcsa, Geszt, Újkígyós és Murony hulladékgyűjtési feladataival. Így az ellátandó terület több mint 15 000 ingatlant foglal magába. A cég fő küldetése, hogy az uniós és hazai elvárásoknak megfelelően tudatosítsa a lakosokban a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségét.

A tavaly bevezetett házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban a lakosok együttműködése zavartalan, rugalmasan alkalmazkodtak az új rendszerhez. Békés városban egyébként már 6000 ingatlantól gyűjtik szelektíven a hulladékot. A cég ennek kapcsán folyamatosan igyekszik fejleszteni. Tavasszal adták át az újonnan megépített hulladékgyűjtő udvart és válogató csarnokot. A város 30 millió forintos önerejéből elkészült beruházásnak köszönhetően a helyiek munkaidőben adhatják le a veszélyes és nem veszélyes hulladékaikat egyaránt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!