Surman Zoltán Jr. a Torna legjobbja


Surman Zoltán Jr. sikert, sikerre halmoz

Rendkívül nívósra sikeredett a 2014. július 26.-án Kunfehértón megrendezésre kerülő "Tóparty-Pofonparty" elnevezésű ökölvívó rendezvény. A találkozó a Kunfehértó Tófürdő területén került lebonyolításra, festői környezetben szabadtéren. A rendezők részéről nagyon jó ötlet volt a helyszín megválasztása, amihez az időjárás is kedvezett.

8 egyesület 45 ökölvívója mérlegelt be, minden kor és súlycsoportba, hiszen a serdülőktől a felnőttekig, férfi és női szakágban egyaránt mérkőztek párok.

A Surman Box Clubot a serdülő korcsoport 38,5kg-os kategóriájában Soós Albert, ugyan ez a korosztályban, de annak is 41,5kg-os kategóriájában Ifj. Antóni Antal és a junior korosztály 60kg-os csoportjában Surman Zoltán Jr. képviselte.

Soós Albert a Hódmezővásárhelyi Joó Vilmossal mérkőzött meg. Albert nagyon jól kezdte az első menetet. A második menetben versenyzőnk próbálta nyomás alatt tartani ellenfelét, de az gyors lábmunkával mozgott el Albert elől és így versenyzőnk nehezen találta el, majd a befejező menetben sajnos Albert orra erősen vérzeni kezdett, amely láthatóan kissé zavarta a további küzdelmekben és így sajnos pontozásos vereséget szenvedett.

Ifj. Antóni Antal a nap 8. párjában lépett szorítóba. Ellenfele a Kecskeméti Jakab Alex volt. Antóni az első két menetet szinte átaludta. Az utasításokkal ellentétben végig a ring közepén próbálkozott, ahol a magasabb kecskeméti fiú nyugodtan el tudott lépni, és versenyzőnk támadásait elhárítani. Versenyzőnk a harmadik menetben tette azt, amit elvártunk tőle és az utolsó menetben már "nagy verésben" részesítette ellenfelét, de sajnos ez nem volt elég a győzelemhez, bár így is szoros lett a pontozás vége és 2:1 arányú vereséget szenvedett.

Surman Zoltán Jr. a nap utolsó előtti mérkőzésében lépett ringbe és a Kecskeméti SC versenyzőjével, Kalmár Sándorral mérhette össze tudását. Zoli határozott és rendkívül érett bunyót bemutatva végig fölényben bunyózott. Ennek megfelelően nem is volt kérdés, hogy ki nyeri a mérkőzést. Egyhangú pontozással győzött versenyzőnk, és ezzel a győzelemmel a Torna legjobb versenyzőjévé is választotta a jelenlévő szakmai stáb.

- versenyzőinkkel viszonylagosan meg voltam elégedve, de a fent maradó hiányérzetet az adta, hogy serdülő versenyzőink verhető ellenfelektől kaptak ki és minimális különbséggel. Úgy gondolom, hogy semmi gond, hiszen a szeptember végén kezdődő korosztályos országos bajnokság előtt, még sok mérkőzés vár rájuk és így bőven lesz esélyük javítani.

Zolival egy számára új stílust kezdtünk el néhány hónapja gyakorolni és ezzel együtt kipróbálni. Egyelőre úgy néz ki, hogy amit kitaláltunk az elég eredményes és már hozza az eredményeit, hiszen minden korosztályban voltak versenyzők a találkozón és a szervezők a korosztályonkénti legjobb versenyzőket is meg választották a nap mérkőzése mellett. Ezeken túl meg választották a súlycsoportoktól és korosztályoktól függetlenül a torna legjobb versenyzőjét is, amelyre Zolit választották. Nagyon nagy öröm volt számunkra és büszkék voltunk versenyzőnkre.

Két hét múlva ismét "nagyüzem" lesz az egyesületnél, hiszen augusztus 9.-én és 10.-én versenyzőink Nyíregyházán, Újlétán és Tiszakécskén is meg fognak mérkőzni, majd Szeptember 20.-án csapatunk Svájcba utazik.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!