Békésen is megkóstolható lesz az Ország Tortája


Forrás: Juhász Cukrászat
Helyszin: Juhász Cukrászat
A Juhász Cukrászat idén is elkészíti, szerdán pedig árusítja a 2014-es győztest, a Somlói revulóciót.

Az ország tortája (másként: Országtorta, Magyarország tortája), Magyarország születésnapi tortája, melyet minden évben az augusztus 20-ai ünnepségek alatt mutatnak be a Budapesten, valamint az ország több száz cukrászdájában.

Az alapötlet egy születésnapi torta, amelyet nem egyszer vágunk fel egy helyen, hanem egész évben mindenki országszerte több cukrászdában meg tud kóstolni."

2007 óta a Miniszterelnöki Hivatal valamint a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közösen írja ki a pályázatot, amely során az ország különböző pontjain található cukrászatok nevezhetnek saját tortáikkal, a megtisztelő cím elnyerésére. A kiválasztás egy neves szakmai zsűri végzi, több fordulós szavazással.

Az idei Országtorta a Somlói revolúció nevet kapta és Békésen a Juhász Cukrászat fogja majd árulni augusztus 20-án, Szent István ünnepén.

Mint azt Juhász Zoltán cukrászmester hírportálunknak elmondta, a Juhász Cukrászat hagyományai szerint nem csak az idei, de az elmúlt 4 -5 év Országtortái is kaphatóak lesznek szerdán a Juhács Cukrászdában, a Széchenyi téren.

KÉPÜNKÖN: Kedd kora este elkészült a Somlói revulóció

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!