Hasznos edzőmérkőzés a Mezőtúr ellen


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Pénteken a Mezőtúr csapatát fogadta a Békési FKC felnőtt csapata. A Mezőtúr két hete kezdte meg a felkészülést, megnyerték a 2013/2014-es szezonban az NBII-es bajnokságot csoportjukban, azonban nem vállalták az NBI/B-s bajnokságban való szereplést.

Jól kezdett a vendég csapat pénteken Békésen, az 5. percben 2-4-re vezettek. Ezután feleszmélt a Békés és javította perceken belül az eredmlényt 5-4-re. A mérkőzés 20. percében 15-13-ra vezetett a Békés. Addig fej-fej mellett dobálta a gólokat a két csapat, rengeteg találat született a mérkőzésen. A félidőre sikerült a Békésnek közé tenni 9 gólt, az utolsó 5 percben nem sikerült gólszerezni a vendégeknek, így a szünetre 25-16-os eredménnyel vonult a két csapat. A második félidőben ugyanolyan gyors, gólzáporos mérkőzést láthattak a nézők. Végül 45-32-re nyert a Békési FKC.

Békési FKC - Mezőtúr 45 - 32 (25-16)

BFKC: Domokos D., Styop M., Balán R., Kardos R. 5, Kopcsák J. 3, Cifra T. 7, Venczel Sz. 2, Kovács A. 4, Gazsó P. 2, Kánya L. 6, Domokos I. 3, Pál Á. 2, Molnár S. 6, Fedor B. 5.

Mezőtúr legjobb dobói: Tárnyik F. 8, Kósa B. 8, Varga A. 6.

Kádas László (edző): "Tovább tisztult a kép. Jó sebességgel, lendületesen játszottunk. A védekezést még ezután "rakjuk össze", de a sok kapott gól ellenére időnként már az is jól működött. A jövő héten kialakul a végleges keretünk és a kisebb sérüléssel bajlódók -Felföldi, Fekete- a rendelkezésemre állnak majd. Egyre több szurkolónk van, ami komoly segítség a mérkőzések fordulópontjain."

A következő felkészülési mérkőzés augusztus 26.-án (kedd) az újonc Algyő csapatát fogadja a BFKC 18:15-től a Békés Városi Sportcsarnokban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!