Tanévnyitó a Dr Hepp Ferenc Általános Iskolában


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Dr Hepp Ferenc Ált. Isk.
Megjelent: 2014 Szeptember 3. ( Szerda ) 14:35
Módosítva: 2014 Szeptember 6. ( Szombat ) 15:36
„Kopogtat a vadgesztenye, Vége van a nyárnak, Anyu mondja, ideje Hogy iskolába járjak.”

Donkó László: Elsős leszek című verse Nagy Kira, első osztályos kisdiákunk szavalatával vette kezdetét a 2014-2015-ös új tanév a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában. Újra zsongással telt meg a napfényes iskolaudvar, ahol a gyerekek még mindig a nyári élmények hatása alatt várták az évnyitó ünnepélyt.

Iskolánk igazgatónője, Deákné Domonkos Julianna köszöntötte a gyerekeket és szüleiket, valamint Izsó Gábor polgármester urat, Dr. Csarnai Juditot, a Járási Kormányhivatal vezetőjét, Kis Esztert, a Békési Tankerület vezetőjét, Balog Lajost, a tankerület tanügyi referensét, Béres Istvánnét, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatóját, Liptákné Szabó Juditot, a Teleki úti Tagóvoda vezetőjét, Szabóné Kis Editet, iskolánk szülői munkaközösségének elnökét.

Igazgatónőnk tájékoztatást adott a tanévre vonatkozó új tudnivalókról, változásokról, megköszönte mindazok munkáját, akik a nyár folyamán a tanév előkészítésében közreműködtek.

Az ünnepségen került sor a Teleki utcai Tagóvodával kötött együttműködési megállapodás aláírására. Az új együttműködés (ahogyan az az elmúlt tanévben a Fürkész Tagóvodával is megvalósult) a társintézményekkel együtt az iskola-óvoda átmenet megkönnyítését tűzte ki célul.

Balikó Ágnes, első osztályos tanuló szavalata után igazgatónőnk és a nyolcadikos Szilágyi Emma az új első osztályosokat köszöntötte. Szavaik után minden első osztályos ingére feltűzték a negyedikesek a hagyományos "Elsős lettem" feliratú kártyát.

Csábi Jázmin Iskolás leszek című szavalata után igazgatónőnk a nyolcadikosokhoz intézte szavait. Felhívta figyelmüket a tanulás és a pályaválasztás fontosságára, ugyanakkor arra is, hogy rajtuk múlik, hogy emlékezetes diákéveket hagynak-e maguk mögött, 2015. júniusi ballagásukkor.

Izsó Gábor polgármester úr, úgyis, mint az Intézményi Tanács elnöke is a tanulás és a helyi közösségformálás jelentőségéről szólt. Mint mondotta: "…az, hogy ez a település milyenné válik a jövőben, azokon az elsősökön és azokon a nyolcadikosokon és természetesen szüleiken is múlik, akik most itt vannak. Ez az iskola ehhez is nagyon jó irányt mutat, és a tanuláshoz, az egyéni boldogulásához is nagyon jó útravalóval szolgál mindenkinek."

A tanévkezdésre vonatkozó tudnivalókat Hegedűsné Kocsi Ildikó igazgatóhelyettes ismertette. A szózat eléneklése után a gyerekek osztálytermükbe vonultak, és elkezdődött a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 2014-2015-ös új tanéve.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!