Szépen harcoltak serdülő csapataink a Pick ellen


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Az Országos Serdülő Bajnokságban a Békési FKC két csapattal indult. A fiatalabbak, Papp Bálint edző vezérletével szerdán léptek pályára Békésen, míg a korosztályuknak megfelelő Békés NEKA I.-es csapat csütörtökön játszott.

A NEKA Békés II. a korosztálynál fiatalabbak, de tavaly is a csapat fele már játszott a serdülő meccseken, ez nagyon jó tapasztalat szerzés a játékosoknak. Szerdán itthon Békésen fogadták a Pick Szeged II. csapatát. Az első félidőben végig fej-fej mellett dobálták a gólokat, sajnos egy hétméteresünk kimaradt, de így is a félidőben 11-13 volt az eredmény. A második játékrészben nem sikerült ledolgozni a hátrányból, igaz volt a Szegednek egy jó 0-5-s szériája, de azt perceken belül javította a Békés. Végül nagy harcban, de sajnos a a félidei két gól különbséggel a Szegedé lett a két pont, 25-27-es eredmény mellett.

NEKA Békés II. - Pick Szeged II. 25 - 27 (11-13)

Békés: Takács Sz., Borbély I., Kiss S., Hári B. 1, Tóth P. 5, Szabó P. 2, Kocsor S., Kádas B., Magyar B., Ásós M., Szász B. 9, Kecskés B. 4, Vass E. 2, Baranyai M., Ötvös T., Kiss R. 2.

Pick legjobb dobói: Ballai M. 6, Dobay T. 6, Mitrik L. 5.

Papp Bálint (edző): "Gratulálok csapatomnak! Nem érdekel, hogy kikaptunk. Láttam a gyerekeken a küzdeni akarást, azt amit a nyáron tanultunk. Nagyon jó mérkőzésen maradtunk alul, sajnos két góllal, de csakis a dicséret illeti a csapatot. Fiatalabbak vagyunk a korosztálynál, de így is egy Pick Szeged utánpótlás csapatával szemben partiban voltunk végig. Nagyon kevesen múlt a győzelem, de azért egy kicsit elfáradtunk a végére, sokat számít 2-3 év korkülönbség. Le a kalappal a csapat előtt, csak így tovább."

A NEKA Békés I. csapata csütörtökön utazott Szegedre, a Pick Szeged I csapata ellen léptek pályára. Vólent János csapata a felkészülési tornákon eléggé jó formát mutatott, úgy utaztak Szegedre is, hogy jó lenne pontot szerezni a tiszapartiaknál. Az egész mérkőzés alatt fej-fej mellett küzdött a két csapat. Az első félidő végén 13-11-es vezetéssel a hazai csapat ment nyugodtabban pihenőre. A második félidőben sikerült a két gólost hátrány ledolgoznia csapatunknak, azonban 25. perc végére nem sikerült felül kerekedni a szegedieken, így végül 22-22-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

Pick Szeged I. - NEKA Békés I. 22 - 22 (13-11)

Békés: Andrelik Cs., Pankotai B., Veres B., Teleki L. 2, Molnár G., Petrovszki A. 3, Juhász Á. 2, Foltin K., Kéri I. 1, Csige Z. 4, Alt B., Bak B. 1, Szilágyi G. 1, Benedek-Tóth P., Mohácsi B. 8.

Pick legjobb dobói: Fodor Zs. 8, Maróti V. 7.

Gratulálunk csapatainknak!
Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!