Akadálymentes U14-es gyermekbajnokság


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Békéscsaba
Vasárnap a Békési FKC két U14-es csapat Békéscsabára utazott a gyermekbajnokság első megyei fordulójára. A Békés két csapatával indult, minél több játék lehetőséget biztosítva ezzel játékosainak. Mindkettő csapatra két mérkőzés várt a nap folyamán a Mester Klubban.

A Békés NEKA II. a Köröstarcsával és az Orosházi FKSE csapatával mérkőzött meg. A Tarcsa elleni mérkőzést már az első percekben eldöntötték a fiúk, a félidőben, már 5-8-ra vezettek, amit a második játékrészben egy 0-6-os szériával még megnöveltek ás végül nyertek 11-19-re. A második mérkőzésen az Orosházával már szorosabbnak ígérkezett a meccs, félidő végére 7-4-re vezettek a fiúk, a második játékrészben sikerült megtartani az előnyt és nyerni 15-11-re.

Köröstarcsa - Békés NEKA II. 11 - 19 (5-8)
Békés NEKA II. - Orosházi FKSE 15 - 11 (7-4)

BFKC NEKA II: Horváth Z., Kiss A., Varga I. , Minya M., Pap R. 2, Szabó Á. 2, Soltész D. 1, Ötvös T. 8, Baji G. 4, Varga L. 4, Temesvári G. 7, Kádas B. 1, Kiss S. 4.

A Békés NEKA I. csapata A Békéscsaba DKSE-vel és szintén az Orosházával játszott. A Békés I.-es csapata nagy különbségekkel mindkét csapatot legyőzte. Látszik, hogy ez a csapat a saját korosztályában játszik, míg a II.-es csapat 2-3 évvel fiatalabbak.

Békés NEKA I. - Békéscsaba DKSE 34 - 7 (19-4)
Orosházi FKSE - Békés NEKA II. 8 - 27 (5-13)

BFKC NEKA I.: Takács Sz., Borbély I., Hári B. 2, Dénes Á. 2, Szabó P. 6, Kocsor S. 1, Tóth P. 6, Magyar B. 3, Szász B. 4, Kecskés B. 12, Mándy T. 6, Baranyai M. 5, Vass E. 7, Kiss R. 6., Ásós M. 1.

Papp Bálint (edző): "Az egyes számú csapat más sebességben és más dimenzióban kézilabdázott, a kettes számú csapat az elején nehezen vette fel a ritmust, de utána szépen lassan belejöttek. Ha picit döcögve is, de sikerült győzni. Igaz itt van olyan játékos, aki 2-3 évvel fiatalabb, mint a korosztály. Összességében hasznos mérkőzéseket játszottunk, főleg a fiataloknak lesz jó a fejlődés érdekében. Gratulálok mindkét csapatnak!"


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!