Papírgyűjtés a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Békés, József Attila u., 12
Megjelent: 2014 Szeptember 17. ( Szerda ) 13:28
Módosítva: 2014 Szeptember 18. ( Csütörtök ) 21:21
Az esős idő ellenére is megtartottuk a papírgyűjtést

Ebben a tanévben már szeptember harmadik hetében megszervezete a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola Diákönkormányzata az első papír- és pet-palack gyűjtést. Az esős idő miatt azonban az eredetileg hétfőre szervezett programot kedden tartottuk meg, ekkor már jórészt napsütésben, bár az előző napi esős idő láthatóan rossz hatással volt a gyűjtés eredményére.


Az iskola előtti parkolóban kicsik és nagyok(elsősorban az 5. és 6. osztályosok) nyüzsögtek: a kocsikon, kerékpárokon hozott karton- és újságpapírokat mázsálták és rakták konténerekbe. Nagyon sok szülő is részt vett a teherszállításban, nekik külön köszönjük a közreműködésüket. A Teleky úti tagóvoda is küldött az óvodások által összegyűjtött papírcsomagokat.


A rakodás munkáját a 8.c osztály vállalta, aki nagy figyelemmel, ügyelve arra, hogy az újságok ne szóródjanak szét, végezte munkáját. Egészen fél négyig, a konténerek elszállításáig tartott a jó hangulatú gyűjtés.


Az osztályok között az élen ezúttal a következő sorrend alakult ki:

A felsősök (összesen 15408 kg):
1. 5.C osztály (2424 kg)
2. 6.C osztály (2025 kg)
3. 7.A osztály (1645 kg)


Az alsósok (összesen 6439 kg):
1. 1.C osztály (1204 kg)
2. 4.A osztály (886 kg)
3. 2.A osztály (721 kg)


Ezen a napon a tanulók által összegyűjtött összes papír mennyisége 22691 kg volt.


Az akcióból befolyt pénzösszeg fele hagyomány szerint az osztályoké, a többit a Diákönkormányzat használhatja fel, tanulmányi versenyek, tanulói jutalmak és egyéb rendezvények támogatásához.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!