A Lőkösházi Kenyér látja el a 18. Csabai Kolbászfesztivált


Mindenekelőtt a hagyományos magyar technológia, a kiváló hazai alapanyagok, a szakmai tisztesség, a következetesen őrzött minőség. És egy kicsit a szívük is benne van.

A lőkösházi kenyér, avagy egy dinasztia története...

Idén hatvanöt éve, hogy Viszokai György nagyváradi pékmester – megelégelve a város ide-oda csatolását – letelepedett egy Békés megyei faluban, a magyar–román határ menti Lőkösházán. Hetek alatt felépítette a pékséget, amely előtt hamarosan hosszú sorban kígyóztak az emberek a mindent jelentő kenyérért.

Viszokai György akkor még nem tudhatta, hogy mást is megteremtett: a "lőkösházi kenyér" imázsát. Az emberöltőnyi idő alatt ugyanis fogalommá vált az itt készülő kenyér. Ebben döntő része van fiának, a 66. életévét betöltő Viszokai Jánosnak, a folytatás pedig már az ő két fia: Bertold és Róbert kezében van. Kalandos családregény, mondhatnánk, de inkább tanulságos, és a munka szeretetét, tiszteletét példázó történet az övéké.

A 18. Csabai Kolbászfesztivált a lőkösházi kenyér látja el a XVIII. század végi receptúrát felhasználva csak természetes anyagokat, kovászában malátát, komlót és korpát, valamint minimális élesztőt hordozó kenyérrel!

www.csabaikolbaszfesztival.hu

Facebook!

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!