Kedden este fogadják Laczó Dánielt a csónakháznál!


Békés első ifjúsági világbajnok kenusát este 19:30 és 20:00 között várják klubtársai és a békésiek! Legyünk minél többen!

Laczó Dániel Világbajnok!!!

A Békési Kajak – Kenu Club serdülő korú versenyzője óriási sikert ért el az Oklahoma Cityben megrendezett Maraton Világbajnokságon. Seller László tanítványa az UTE-s Dóri Bencével (az ő edzője Martinkó Gábor) ifjúsági C-2-ben győzött. A 18.75 km-es távot 5 körben kellett teljesítenie a versenyzőknek, melynek során 4-szer kellett közel 200m-t a hajóból kiugorva futniuk is. Daniék végig magabiztosan versenyezve, előnyüket fokozatosan növelve magabiztosan győztek.

Óriási siker ez a fiataloknak, edzőjüknek, a békési klubnak, Békés városának, és Békés Megyének is. Magyarország legsikeresebb sportágában kajakban már büszkélkedhet a békési klub felnőtt világbajnokkal, ifi világbajnoki dobogóssal, EORV győztessel, de kenuban most először ért fel a világ tetejére békési (békés megyei) sportoló.

Idézet a Magyar Kajak – Kenu Szövetség honlapjáról:

"A magyar válogatott a legmagabiztosabb győzelmet szombaton az ifjúsági kenusok kettes versenyében aratta. Az alig 16 esztendős Laczó Dániel és párja, Dóri Bence Balázs párosban már a rajt után meglépett a mezőnytől, két kör megtétele után egy perccel vezettek. Végül a 18,75 kilométeres távon több mint két és fél perc előnnyel nyertek a Paufler Norbert, Horváth Ákos egység előtt, akik további másfél percet vertek a harmadik helyen befutó spanyolokra."


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!