Honvédelmi versenyen vettünk részt


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Békés, József Attila u., 12
Huszonhat, általános- és középiskolásokból álló csapat között vetélkedett a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola "Előre" csapata a szaktárca Honvédelmi Kötelék programjának Békés megyei versenyén. A huszonhat, négy főből álló csapat mellett negyvenhét „érdeklődőt” is köszönthettek a megmérettetésen.

Ők olyan fiatalok, akik már nem fértek be az induló csapatok tagjai közé, lévén minden intézmény egyetlen egy különítményt delegálhatott a rendezvényre.

Iskolánk csapattagjai:

  • Kovács László 8.c
  • Mester Márton 8.c
  • Lipták Tamás 8.c
  • Varga István 7.a

A megmérettetésen a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Békési "Raptor" gárdája állhatott fel a dobogó legfelső fokára és szerezte meg a jogot az országos versenyen történő részvételre 2015 tavaszán.

A program célja az Önkéntes Tartalékos Rendszer stabil utánpótlás bázisának, valamint a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományának, minőségi utánpótlás bázisának kialakítása. Különös hangsúlyt helyeztek az egészséges életmód és a sport népszerűsítésére. Elősegíteni mindazon közösségek tevékenységét, amelyek az egészséges életmód életvitelszerű elsajátítása mellett a nemzeti összetartozás fontosságára, a teljesítmény és a munka tiszteletére, egészséges versenyszellemre, csapatmunkára, sportszerűségre, önfegyelemre, kitartásra tanítanak, nevelnek.

A nyolc versenyállomás mellett további négy, fakultatív helyszínt rendeztek be. A fiatalok körében a fegyverszerelés és az akadálypálya leküzdése aratta a legnagyobb sikert. Az ejtőernyősök, rádióamatőrök, Károlyi-huszárok és modellezők egyaránt valamilyen plusz programot, ismeretet hoztak el az érdeklődő gyerekek számára.

A rendezvényt a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának hódmezővásárhelyi katonái biztosították. A Honvédelmi Kötelék Program és a MATASZ együttműködése sikeres volt. A versenyben részt vett fiatalok egész életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!