44. Kállai Jenő Emlékverseny


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Békés, József Attila u., 12
Megjelent: 2014 Október 20. ( Hétfő ) 08:44
Módosítva: 2014 Október 21. ( Kedd ) 10:35
A 44. Kállai Jenő Emlékverseny megrendezésére került sor október elején a városi sportpályán és a sportcsarnokban. A jeles békési tornatanár, az egykori 1. Számú Általános Iskola kiváló sportnevelője emlékére rendezett versenyjátékokon a békési általános iskolák csapatai és tanulói képviseltették magukat.

Az idei rendezvényt jelenlétével megtisztelte Kállai Jenőné, Marika néni, és Kállai Mária, a verseny névadójának leánya.

A megnyitó beszédet Izsó Gábor tartotta, aki nemcsak, mint városunk polgármestere, hanem mint egykori testnevelő kolléga is szólt a sport és a versenyzés fontosságáról.

Jelen voltak a résztvevő iskolák igazgatói és helyettesei, a KLIK vezetői, valamint Kálmán Tibor sportreferens.

Külön versenyeztek az 5. és 6. évfolyamosok, valamint a 7. és 8. osztályosok. A gyerekek atlétikai számokban, valamint kispályás labdarúgásban és lány kézilabdázásban mérkőztek egymással. A kora délutáni órákra alakultak ki a végső sorrendek.

Az összetett atlétikai pontversenyben

  • a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola,
  • a Szegedi Kis István Református Általános Iskola,
  • a Reményhír Intézmény csapata lett.
  • A kispályás labdarúgótornán az 5-6-osok között

  • lett a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola csapata.
  • a Szegedi Kis István Református Általános Iskola, és
  • a Reményhír Intézmény csapata.
  • A 7.-8.-os focisták között a legjobbak a Reményhír Intézmény labdarúgói, második a Szegedi Kis István Református Általános Iskola. A Heppesek csapata erejéből ezúttal csak a 3. helyre futotta.

    A lány kézilabdacsapat viszont remekelt: a Dr. Hepp Ferenc Iskolás lányok az első helyen zárták a versenyt. Második a Reményhír, harmadik a Szegedi Kis István Református Iskola csapata lett.

    Az összesített eredmények alapján a Kállai Jenő Emlékverseny Vándorserlegét újabb egy évig a Dr. Hepp Ferenc Általános iskola őrizheti. A 2. helyet a Reményhír Intézmény, a 3.-at a Szegedi Kis István Református Általános Iskola mondhatja magáénak.


    Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!