Tiszások a Tiszásokért! Volt diákok segítettek az ovisokon!


Október 15-e az ölelés világnapja. Ez a szokás az Egyesült Államokból indult, és célja a szeretet ünnepére hangolódás.

Ahogyan sok mást szokást, ezt is próbálják meghonosítani Magyarországon. Miért is ne? Hiszen nem csak decemberben kell egymásra gondolni, év közben sem felejtkezhetünk meg a másikról.

A Tisza Kálmán Szakképző Iskola diákja sem gondolták másképpen, ezért összefogtunk. Elsődleges célunk a gyógypedagógiai oktatási egység, és benne az óvodások megsegítése.

Tavaly egy pályázatra filmet készítettünk az óvodásokkal, mellyel a pályázat különdíját, egy nettó 30.000 Ft értékű vásárlási utalványt nyertünk el. A pénzből az óvodapedagógusok segítségével vásároltunk játékokat. Kirakós, társasjáték, nyomdázó készlet, de még egy motor is belekerült a csomagba. Az ajándékot az ölelés napján juttattuk el.

A gyerekek nem rejtették el mosolyukat az ajándékok láttán, és persze mi sem bírtuk ki. Pár örömkönnycsepp a mi szemünkbe is szökött, hiszen jó volt látni őket, vidámnak, örömtelinek.

Az óvoda dolgozói a gyerekek nevében is megköszönték az ajándékokat.

Még nagy szükségük lenne egy CD-lejátszós magnóra, mert a régi sajnos elromlott. Aki esetlegesen fel tudna ajánlani egy ilyen készüléket, keresse e cikk szerzőjét a 70/340-51-77-es telefonszámon.

Serfecz Dávid, egy volt Tiszás


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!