Közel 150 millió forintból korszerűsítették a közvilágítást


Befejeződött a békési közvilágítás korszerűsítése, mely az unió 127 395 918 Ft-os támogatásával valósulhatott meg.

Az elavult szerkezetek LED lámpatestekre történő cseréje jelentős energiamegtakarítást eredményez a település számára. A KEOP pályázati konstrukció általános célja az energetikai hatékonyság fokozása, az energiaellátás biztonságának növelése. A fejlesztésnek köszönhetően mintegy 2660 darab lámpatest került átalakításra.

Békésen a közvilágítási berendezések villamos energia fogyasztása jelentős anyagi terhet ró a város költségvetésére, illetve igen nagymértékű üvegházhatású gázkibocsátással jár. A közvilágítási rekonstrukciónak köszönhetően viszont immáron energiatakarékos és környezetbarát szellemben működő LED lámpatestek gondoskodnak a közterületek megvilágításáról Békésen. A projekt 85%-os támogatási intenzitás mellett valósult meg 149 877 551 forint összköltséggel.

Az éves villamos energia megtakarítás mértéke várhatóan több mint 10 millió forintot jelent majd a településnek. A város vezetése a közvilágítási feladatok ellátásáról felszabaduló összeget további településfejlesztési célok megvalósítására fordítja.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!