Nyolcadszorra is Kerékpárosbarát Település Békés!


Békés város, mint a megye névadó települése továbbra is Kerékpárosbarát Település

Összesen harminchárom település pályázott és köztük hét Békés megyei, Békés, Békéscsaba, Dévaványa, Gyomaendrőd, Köröstarcsa, Mezőberény, Szarvas vezetői és képviselői vehették át a Kerékpárosbarát Település címet a pénteken megtartott balatonkenesei ünnepségen Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkártól. Békés városa egyébiránt immáron nyolcadik alkalommal érdemelte ki a díjat.

Az elismerés nem meglepő, hiszen a városban igen jól ki van építve a kerékpáros infrastruktúra. Békés város belterületén négy, egymással összeköttetésben álló kerékpárút fut. Jelenleg több mint 18 km-en keresztül biztonságos kerékpárút hálózat biztosítja a lakosság és a városon kerékpárral áthaladó turisták veszélytelen közlekedését. A pályázat kiírója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium emellett harminckilenc munkahelynek ítélte oda a Kerékpárosbarát elismerést. Ennél a kategóriánál Köröstarcsa községben öt intézményt illetve szervezetet is díjaztak a bírálók.

A díjat egyébként olyan települések és munkahelyek érdemelték ki, akik a kerékpárt mint közlekedési és szabadidő eltöltési eszköz helyzetbe hozásáért és népszerűsítésért tettek az elmúlt években.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!