KILENC PERC AZ ÉLET


KILENC PERC AZ ÉLET

A TELEFONHÍVÁS UTÁN KILENC PERCCEL MÁR EGY BAJBA JUTOTT BÉKÉSI FÉRFI HÁZÁNAK KERTJÉBEN VOLTAK A ZSARUK. AZ ORVOSOK SZERINT A GYORSASÁG ÉS A RENDŐRÖK SZAKÉRTELME ÉLETET MENTETT.

A 112-es segélyhívó miskolci hívásfogadó központjába november 9-én 18 óra11 perckor érkezett a vészjelzés. Egy 23 éves férfi közölte az ügyeletessel : öngyilkosságot fog elkövetni pillanatokon belül. Elmondta a nevét, lakcímét, és arra kérte a zsarukat, ne hagyják lógni a fán, ne hogy megijedjen másnap egy iskolába tartó gyerek, majd bontotta a vonalat. Miskolcról azonnal értesítették a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központját, onnan a Békési Rendőrkapitányságot, végül Varga Attila főtörzsőrmester és Gyarmati Sándor törzsőrmester hajtott a helyszínre.

- 18 óra 15 –kor indultunk el, 18 óra 20-kor pedig már a négy és fél kilométerre lévő portán voltunk – emlékezett vissza Gyarmati törzsőrmester.

- A kertben önakasztott állapotban találtuk a bejelentőt.

Varga főtörzsőrmester egy késsel levágta a kötélről a férfit, miközben a társa megemelte az öngyilkosjelölt testét, hogy a kötél ne feszüljön a nyakára. Utána rögtön elkezdték a mesterséges lélegeztetését és a szívmasszázst, közben mentőt kértek a házhoz. A 18 óra 30 perckor megérkező mentő ápolója a zsarukkal együtt beindította a sérült szívverését, de nem tudták stabilizálni az állapotát, ezért újabb mentőegységet kértek a helyszínre. Este nyolckor sikerült a beteget szállítható állapotba hozni, a mentőkkel a zsaruk is elkísérték a békéscsabai kórház sürgősségi osztályára.

- Nagyon aggódtunk a fiatal emberért, órákig válságos volt még az állapota – mondta Varga Attila főtörzsőrmester.

- November 11-én kaptuk a hírt az orvosoktól, hogy elmúlt a közvetlen életveszély, a fiatalember fel fog gyógyulni.

A doktor szerint ebben nagy szerepe van a gyorsaságunknak és a rendőrség elsősegély-tanfolyamain tanult életmentő műfogásoknak.

Reméljük, a férfi értékelni fogja megmenekülését !

V.A.

Fotó: BMRFK / TORDAI

( Forrás: Zsaru Magazin )

2014.november 25-én dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos Békés Megye Rendőrfőkapitánya

a példamutató szolgálat ellátásáért :

Gyarmati Sándor törzsőrmesternek és Varga Attila főtörzsőrmestertnek

" SZENT GYÖRGY " emlékplakettet

és Elismerő Oklevelet adományozott.

(Gyarmati Sándor törzsőrmester tagja a Békési Polgárőrségnek is )

Gratulálunk a jutalmazottaknak !


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!