Közgyűlést tartott Békés Megye Önkormányzata


Alelnököket választott, és bizottságokat hozott létre a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlése decemberi ülésén.

Az ülés első perceiben a Békés Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatát alkotta meg a testület, majd a közgyűlés alelnökének Tolnai Pétert, nem képviselő, társadalmi megbízatású alelnökének Várfi András választották meg.

Bizottságokat is alapítottak, a Pénzügyi Bizottság elnöke Samu Tamás Gergő, alelnöke Pluhár János László, tagjai: Szegedi Balázs, Takács Ferenc, Kónya István. Az Ügyrendi Bizottság elnöke dr. Kulcsár László István, alelnöke Hamza Zoltán Gábor, tagja Gajdos Attila. A Területfejlesztési Bizottság elnöke Ruck Márton, alelnöke Szegedi Balázs, tagjai: Csüllög László Mihály, Závoda Ferenc, Varga Zoltán. A Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke Mucsi András, alelnöke Takács Ferenc, tagjai: Árgyelán György, Simon István Tamás és Sinka Imre. A testület tanácsnokai: Závoda Ferenc, Kónya István és Simon István Tamás.

Megalapították a Békés Megyei Területi Társadalmi Aktivitás Nonprofit Kft-t, amelynek legfontosabb feladata a Békés megyei hátrányos helyzetű területek illetve gazdasági potenciált rejtő centrumok összefogása.

Együttműködési megállapodást kötöttek a Békés megyei nemzetiségi önkormányzatokkal. Békés megyében négy területi nemzetiségi önkormányzat alakult, ebből három, a roma, a román és a szlovák már az előző ciklusokban is működött, a velük korábban kötött megállapodást felülvizsgálták, míg a német területi nemzetiségi önkormányzat esetében új együttműködési megállapodás született.

Tagot delegáltak a Békés Megyei Értéktár Bizottságba Zalai Mihály, Simon István Tamás, Závoda Ferenc, dr. Erdész Ádám, Ando György, Fekete Péter és Ambrus György személyében.

A Békés Megyei Önkormányzat a Békés Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórumba Zalai Mihály elnököt delegálta tagként, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlése képviselőjének az Alsó-Tisza-vidéki Területi Vízgazdálkodási Tanácsba Zalai Mihályt, az Alsó-Tisza-vidéki Területi Vízgazdálkodási Tanács Szakmai Bizottságába Ruck Mártont delegálták. A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése képviselőjének delegálta a Körös-vidéki Területi Vízgazdálkodási Tanácsba Zalai Mihály elnököt, a Körös-vidéki Területi Vízgazdálkodási Tanács Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervezési Bizottságába Hamza Zoltán Gábort, a Körös-vidéki Területi Vízgazdálkodási Tanács Szakmai Bizottságába Földesi István delegálta.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!