Tovább mobilizálódtak az egyesületek


Tovább mobilizálódtak az egyesületek

Impozáns látvány tárult azok elé, akik december 8-án koradélután beléptek a Rendőri Szervek Kiképző Központja /RSZKK/ területén lévő hatalmas sátorcsarnokba. A szervezők 460 darab, Polgárőrség ékítményekkel ellátott kerékpárt sorakoztattak fel a színpaddal szemközti területen, melyek mellett sorakoztak fel mindkét oldalon 19 megye és a főváros polgárőrei, akik átvették ezeket a kerékpárokat.

Az ünnepségen – amelyen jelen volt Papp Károly r. altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Vincze P. Márton, az RSZKK igazgatója és Óberling József r. ezredes, az ORFK főosztályvezetője, az ORFK – OBB ügyvezető elnöke – Papp Károly országos rendőrfőkapitány tavasszal tett ígéretét váltotta valóra a kerékpárok átadásával. Mint mondotta: Magyarország közbiztonsági szilárd, szélsőségektől mentes, amiben a rendőrség mellett kiemelt szerepe van a Polgárőrségnek. A két szervezet vállvetve tesz azért, hogy a településeken élők szubjektív biztonságérzete tovább javuljon. Hogy az önkéntes bűnmegelőzők népes tábora még mobilizálhatóbb legyen, ezt szolgálja a 37.4 millió forintba került 460 kerékpár. Jövő év első negyedévében ezt 16 millió forintért még 30 segéd motorkerékpár beszerzésével segíti majd a rendőrség. Végezetül valamennyi polgárőrnek megköszönte 2014. évi áldozatos munkáját, békés, boldog karácsonyt, sikerekben és eredményekben gazdag újesztendőt kívánt.

(Forrás : http://www.opsz.hu )

Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége 20 db kerékpárt vehetett át, melyek a 250x100 Biztonsági programban résztvevő egyesületek között lesz szétosztva.

( Fotó : Virág I. )


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!