Kolbászt, sonkát, szalonnát loptak Békésen!


Megjelent: 2015 Január 26. ( Hétfő ) 14:19
Módosítva: 2015 Január 27. ( Kedd ) 11:55
Füstölt hústermékeket lopott egy ház előteréből két fiatal Békésen. A rendőrök egy nap alatt elfogták őket. Az élelmiszer nagy részét a nyomozók megtalálták és visszaadták a sértettnek.

A Békési Rendőrkapitányságra 2015. január 24-én 6 óra 15 perc körül tett bejelentést egy nő arról, hogy háza zárt előteréből éjjel füstölt kolbászt, szalonnát és húsokat tulajdonítottak el ismeretlenek. A rendőrök egy napon belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két fiatalkorú fiút. Az előtér ajtaja zárva volt, de az ajtó egyik ablaka korábban kitört. Farostlemezzel és redőnyelemekkel helyettesítették az üveget.

A műanyag redőnydarabokat a gyanúsítottak könnyen le tudták venni, a felszegelt farostlemez alatt pedig volt annyi hely, hogy kívülről el lehessen érni a zárban belül lévő kulcsot. Az egyik gyanúsított kihallgatásán elismerte, hogy ő nyitotta ki az ajtót és vette le a hústermékeket tartó rudakat.

Társa, aki szintén beismerő vallomást tett, kint figyelt, nehogy tetten érjék őket, majd segített a lopott kolbászt, szalonnát és húsokat elvinni. Állításuk szerint a füstölt házi termékeket eladták úgy, hogy a vevővel előre megállapodtak.

Így a bűncselekményt követően nem volt szükségük sok időre ahhoz, hogy pénzzé tegyék a lopott élelmiszert, melynek többségét a rendőrök megtalálták és visszaadták a tulajdonosnak. A Békési Rendőrkapitányság a két fiatalkorú fiú ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!