Évet értékelt a Békési Kajak Kenu szakosztály


Forrás: Békési Kajak - Kenu Club
Helyszin: Békés
A vacsorával egybekötött évértékelőn Izsó Gábor polgármester elismeréseket adott át a legjobb eredményt elért sportolóknak és a Békési Kajak Kenu támogatóinak.

A Békési Kajak – Kenu Club 2014-es éve:

Kiemelkedik az egyesület idei sporteredményei közül Laczó Dániel győzelme az Oklahomában megrendezett Maraton Világbajnokságon az ifjúsági kenu kettes versenyszámban. De emellett is sok szép eredményt értek el a klub versenyzői, többek között 2 magyar bajnoki címet, 8 második, 5 harmadik, illetve 55 további bajnoki pontszerző helyezést sikerült "összelapátolni" az idei magyar bajnokságokon. Ezzel a klubnak sikerült megőriznie az országos egyesületi rangsorban az előkelő 16. helyet a több mint 100 egyesület között.

A kajak - kenu a város legnagyobb taglétszámú egyéni sportága. Jelenleg a két válogatott versenyző (Laczó Dániel, Jurecska Márk) mellett még legalább három – négy fiatal "toporog" a válogatott kerettagság határán, nüánszokon, eggyel jobb bajnoki helyezésen, vagy épp egy boruláson múlt több esetben is a válogatottság. A közel 130 tag között vannak olyanok is, akik a természet szeretetéért, szabadidős jelleggel űzik a sportágat, a békési csónakházban nem csak a versenysportolók találják meg a helyüket. Az elmúlt években már jó pár olyan "nagykorú" is megjelent a Körös parton, aki először fogott lapátot, és felnőtt fejjel szerette meg a vízi életet. Egyre jobban "izmosodik" a sárkányhajós csapat is, a szarvasi sárkányokkal összefogva jövőre már komoly célokért akar küzdeni a békési csapat. A sárkányhajózás azért is ajánlható bárkinek, akit egy kicsit is érdekel, mert nem igényel semmilyen előképzettséget, csak lelkesedést és kitartást.

Ősszel elindult Békéscsabán is a kajak – kenu oktatása a Felső-Körös sor 33. szám alatt kialakított kis bázison. Az Élővíz – csatorna ideális hely az alapok elsajátítására, a megyeszékhely "közepén" megtanulni kajakozni, kenuzni egy rendkívül egyedi, különleges lehetőség.

Az elmúlt két évben a klub székhelyén uniós és szövetségi pályázatoknak köszönhetően komoly fejlesztések történtek, a Tátra utca végén található csónakház jelenleg minden igényt kielégít. A Békésen folyó munkát a Magyar Kajak – Kenu Szövetség is elismeri, hisz 2015-ben a szövetség javaslatára állami beruházás keretében ingatlant vásárol a Nemzeti Sportközpontok a jelenlegi csónakház mellett, így még komfortosabban tudja fogadni a klub a vízi sportok iránt érdeklődőket nem csak Békésről, de a környező településekről is. Az új ingatlanban szálláshelyek is kialakításra kerülnek, így edzőtáborok fogadására, nyári táborok lebonyolítására is alkalmas lesz az összekapcsolt két épület.

A Békési Kajak – Kenu Club továbbra is sok szeretettel vár minden fiatalt és idősebbet, aki szeretne megismerkedni a kajakozással, kenuzással, sárkányhajózással!

Érdeklődni: Kálmán Tibor ügyvezető 0620/8057251, bekesikajakkenu@gmail.com, Békés, Tátra utca 36.

Tételek: 1 - 20 / 49 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!