Továbbá is veretlen a Békés I U14-es csapata


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Második hete folynak a gyermekbajnokság Badó László régió döntőjének fordulói. A hétvégén itthon került megrendezésre a forduló a Békés Városi Sportcsarnokban. Nem egyszerű mérkőzések vártak a fiúkra, mivel a Békés NEKA I ebben a fordulóban játszott a szintén veretlenül továbbjutó Kecskeméttel.

A napot a Békés I-es csapata kezdte a Pick Kézilabda Zrt csapata ellen, mondhatni a mérkőzés első percétől kezdve a Békés kezében volt a mérkőzés. A meccs félidejében, már 6 gólos előnyt tudhatott magának csapatunk. Biztosan tartva a különbséget, minden játékos kapott lehetőséget a bizonyításra. A következő mérkőzése a csapatnak a nap végén az eddig szintén veretlenül szereplő Kecskemét ellen volt. Nem indult könnyen a mérkőzés, a félidőre viszont 3 gólos előnyt tudhatott magának a Békés. Végül sikerült a mérkőzés végére 5 gólra növelni az előnyt, a betegségek mellett is szépen küzdöttek a fiúk.

A Békés II is továbbjutott a régiódöntőbe, ez igen nagy érdem, ugyanis egy korosztállyal fiatalabbak a gyerekek. Elsődleges szempont, hogy tapasztalatszerzés céljával hétről hétre pályára lépnek a fiúk. Ügyesen véve az akadályokat, a csoportkörben szépen hozták az eredményeket is, azonban itt a döntőben már látszik, hogy fiatalabbak, ebben a korban még a fizikai különbségnek döntő szerepe van. A Pick Vörösmartytól sajnos 17-27-re kaptak ki a fiúk, azonban a második mérkőzésen az első félidőben vezettek a Lajosmizse ellen 9-8-ra. Azonban a második félidőben elfáradtak, dekoncentráltabbak voltak a fiúk, így 15-19-re kikaptak.

Békés NEKA I - Pick Zrt 200 23 - 14 (13-7)
Békés NEKA II - Pick Vörösmarty 17 - 27 (6-12)
Békés NEKA II - Lajosmizse 15 - 19 (9-8)
Békés NEKA I - Kecskemét 23 - 18 (10-7)

Kádas László (edző): "Az első csapatunk - a betegség miatt hiányzók ellenére - minden tekintetben az ellenfelei fölé nőtt. Ősztől ők képezik majd a junior csapatot. A II. csapat tapasztalatszerzés céljával indult a bajnokságban a két évvel idősebbek között. Ami nagy siker, hogy sikerült bekerülniük a régió döntőbe. Ez mindenképpen hasznos lesz a saját korcsoportjukban. Gratulálok a szép eredményhez."

Békés I: Takács Sz., Borbély I., Mándy T. 9, Varga G. 2, Dénes Á. 1, Szabó P. 4, Csige N., Major M. 5, Szász B. 9, Kecskés B. 4, Baranyai M. 3, Ásós M. 1, Vass E. 7, Pacsika M. 1.

Békés II: Horváth Z., Kádas B. 5, Kiss A. 1, Temesvári G. 2, Kovács L. 2, Varga L. 4, Kiss S. 4, Bernáth Sz. 7, Varga I., Soltész D. 1, Ötvös T. 2, Minya M. 2, Szabó Á. 1.

Március 1.-én ismét Békésen lesz a következő forduló. Várunk mindenkit a mérkőzésekre!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!