A refisek a kommunizmus áldozataira emlékeztek


Megjelent: 2015 Február 25. ( Szerda ) 19:57
Módosítva: 2015 Február 28. ( Szombat ) 15:17
2015. február 25-én megemlékezésre került sor a Szegedi Kist István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban. A reggeli istentisztelet keretében a kommunizmus áldozataira emlékeztek.

Február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja hazánkban. Ma reggel a református templomban istentisztelet keretében emlékezett meg az iskola az eseményről. Hajdú Gábor református teológus a 137. zsoltár kapcsán tartott prédikációban fejtette ki gondolatait. Mint elmondta, nekünk református keresztyéneknek megvan az a többlete, hogy Isten színe előtt teszünk mindent. Nem csak az elmúlt eseményekre emlékezünk, hanem a bűnbocsánat is jelen van a történelem szemléletünkben. A történelmet az üdvtörténet összefüggésében látjuk. Isten a történelem ura, és minden a tudtával és engedélyével történik. A teológus kiemelte, hogy a kommunizmus ellenségének tekinti a keresztyén vallást, hiszen az más világszemléletet képvisel.

Az istentisztelet keretében a 11.B osztály adott ünnepi műsort, amelyben a Szovjetunióban működő GULAG rémségeire tértek ki, magyar vonatkozásokkal.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!