Teljes körűen felújítanák a rendelőintézetet Békésen


Elkészült a Békés város 2014-2020-as programozási időszakra vonatkozó integrált területi program projekt javaslata.

A dokumentum a jövőben alátámasztja majd kiírásra kerülő Terület és Településfejlesztési Operatív Program pályázati kereteit. – tájékoztatta lapunkat Izsó Gábor polgármester. A tervezés jelenlegi szakaszában rögzítésre kerül a prioritási tengelyen belül kimunkált, egyes intézkedésekre jutó források Békés megyei szereplők által meghatározott aránya és nagysága, továbbá a megvalósítás időbeli ütemezése és a megyei kiválasztási kritériumok rendszere. Mint megtudtuk Békés város összesen 12 prioritást érintett az elképzeléseivel.

Elgondolások szerint Békésre vonatkozóan tartalmazza a város infrastruktúra fejlesztését így a például az ivóvíz vezetékrendszer és a szennyvízcsatorna hálózat kiépítését külterületen. A turizmus fellendítése érdekében a szakmai anyagnak szintén prioritása a strand és a Dánfoki üdülőközpont korszerűsítése. A gazdaságfejlesztésben természetesen elengedhetetlen részét képezi az önkormányzati utak felújítása, amit szintén tartalmaz a program. Egészségügy területén pedig a rendelőintézet teljes körű felújítását is tervezzük. – mondta el a polgármester.

Az önkormányzat 2015-2023 évre vonatkozóan fejlesztési céljait megküldte a megyei önkormányzathoz, amit majd a Békés megyei integrált területi programba beépítenek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!