Továbbképzés Békésen


Továbbképzés Békésen

Az Országos Polgárőr Szövetség 2015-öt az oktatás, képzés évének tekinti. Nem véletlenül a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége 2015. február 28-án továbbképzést szervezett a megye területén működő polgárőr egyesületek vezetői részére. A továbbképzés célja, hogy minden polgárőr vezető a kor követelményeinek megfelelően frissítse ismereteit, ismerje meg a változó törvényeket, jogszabályokat. Legyenek felkészültebbek, hogy eredményesen valósíthassák meg a polgárőrség előtt álló feladatokat.

Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket és felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy mindenkor tartsák szem előtt a Polgárőrség :

…".. a polgárőri tevékenység végzéséről szóló 2011. évi CLXV. számú (Ptv.) és a civil szervezetekről szóló 2011. évi CLXXV. számú törvények alapján közhasznú tevékenységet folytató társadalmi szervezet. A Szövetség demokratikus önkormányzatiság elve alapján működik, önálló költségvetéssel, nyilvántartott tagsággal rendelkezik. Közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt, támogatást nem fogad el, országgyűlési képviselői választáson képviselőjelöltet nem állít, nem támogat. Közhasznú tevékenysége során együttműködik az Önkormányzatokkal, a Rendőrséggel, a Katasztrófavédelmi Igazgatósággal (továbbiakban: rendvédelmi szervek) és minden olyan társadalmi, állami, gazdálkodó szervvel, akik a célok megvalósításában támogatják a szövetséget…"

A köszöntő szavak után, Lipták István a BMPSZ FEB. elnöke és Kovács Péter a FEB. tagja a Polgárőrséggel kapcsolatos minden tudnivalóról – a szervezeti felépítéstől a működésig, az egyesületek jogállásáról, az ide vonatkozó törvényekről, az egyesületi alapszabály elkészítésének szabályairól tartott érdekfeszítő előadást. ( Alapszabály, SZMSZ, Szolgálati szabályzat, Járőrszolgálat követelményei, Gépjármű üzemeltetési szabályzat, Gépjármű okmányok vezetése, Gépjármű egységes megjelenése )

Az egyesületek gazdálkodásának rejtelmeibe Mlinár Jánosné a BMPSZ FEB.tagja avatta be a a jelenlévőket. Általános pénzügyi ismeretek mellett pontos útmutatást adott a pénzkezelési szabályzat, számlák kifizetése, elszámolások elkészítése, pályázatok elszámolása, pénzügyi okmányok kezelése, házipénztár szabályai, utalványozás rendjével kapcsolatban.

Dr. Bíró Gyula nyá. rendőr alezredes, c. egyetemi docens, OPSZ elnökségi tagjának a Rendőrségről és ezzel összefüggésben a büntetőjogról tartott nagyon színvonalas előadása zárta a továbbképzést.

(Fotó : Virág I. )

Tételek: 1 - 20 / 37 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!