A Dombegyházi polgárőrök is lezárták a 2014, évet.


A Dombegyházi polgárőrök is lezárták a 2014. évet.

A Dombegyházi Polgárőr Egyesület 2015. Március 1.-én tartotta az évzáró Közgyűlését.

A Közgyűlésen meghívottként részvett Kovács Péter r. törzszászlós a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság, - Bajkál Csaba r. őrnagy Kevermesi őrsparancsnok, --Szepesi Sándor r. százados és Pál László r. főhadnagy a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség, - Molnár Lajosné Dombegyháza alpolgármester asszonya, - Stankováczki Anna Dombegyházi Iskola igazgatónője,- Merényi Szentmiklósi Etelka a Magyar Vöröskereszt Mezőkovácsházi kirendeltsége ,- Gyarmati Sándor BMPSZ elnöke, valamint az egyesület támogatói.

Gyenes Róbert elnök köszöntő szavai után, ismertette a Dombegyházi polgárőrség 2014. évi munkáját, a bűnmegelőzés érdekében végzett tevékenységét és az ez évi várható feladatokat. A gazdasági,- és a felügyelőbizottsági beszámolók után Gálné, Vass Anna ismertette az ifjú polgárőrök (15 fő ) 2014 évi tevékenységét.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke hozzászólásában megköszönte a polgárőrök 2014 évi munkáját, nagyszerűen dolgozik és fejlődik az egyesület. Nagyon örült az ifjú polgárőrök tevékenységének. Kerékpárokkal ( 2 db ) és Békés-Dánfokon megrendezésre kerülő nyári táborral fogja támogatni a BMPSZ az ifjú polgárőröket, mely alatt természetesen oktatásban is részesülnek.

Ezt követően Kovács Péter r. törzszászlós tolmácsolta a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság megbízott vezetőjének üdvözletét, s megköszönte azt a nagyszámú közös szolgálatokat, és a számukra végzett kimagasló segítséget.

A Battonyai Határrendészeti Kirendeltség nevében Pál László r. főhadnagy dicsérte az egyesület munkáját és még szorosabb kapcsolat kiépítésre tett javaslatot.

Molnár Lajosné alpolgármester asszony megköszönte a polgárőrök eddigi munkáját és biztosította őket, hogy az eddigiekhez hasonlóan, talán még nagyobb mértékben is számíthatnak az anyagi és egyéb támogatására.

A beszámolók elfogadása után elismerések és ajándékok átadására került sor.

Gyarmati Sándor két polgárőrnek a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének Emlékérmét és Oklevelet adott át. ( Molnár Sándor , Szabó István )

10 éves polgárőri tevékenység után hárman vehettek át Emlékérmet és Oklevelet.

Hat fő kapott kiemelkedő polgárőr munkájáért Oklevelet és ajándékcsomagot. ( 2 fő ifjú polgárőr ! )

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság Elismerő Oklevelét három főnek és a Dombegyházi Polgárőr Egyesületnek adta Bajkál Csaba r. őrnagy Kevermesi őrsparancsnok.

Az elismerések átadása után a bográcsban készült pörkölt felszolgálása következett, amelyet mindenki jóízűen fogyasztott el. Kötetlen beszélgetéssel ért véget a nap.

A napi esemény üde színfoltja volt, amikor a legfiatalabb ifjú polgárőr Gyarmati Sándor a BMPSZ elnökének a kezére húzta a barátságot jelképező fonott karkötő.

( Fotó : Virág I. )

Tételek: 1 - 20 / 68 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!