U12-esek nem tudtak visszavágni a Picknek


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Kecskemét
Hétvégén sok került a Badó László régió döntőjének utolsó fordulójára Kecskeméten. Az előző fordulóban sajnos első vereségét gyűjtötte be a Békési FKC U12-es csapata, azonban Kecskeméten újabb lehetőség volt a visszavágásra, de sajnos nem sikerült csak egy pontot szerezni a Pick Zrt.1-es csapatától.

A Kecskeméti Sport Iskolával kezdték a napot a fiúk. Sikerült jól indítani a mérkőzést, a 15. percben 0-5 volt az állás. Nem volt gólzáporos az utolsó 5 perc sem, a hazaiak a 17. percben törték meg gólcsendjüket, így az első játékrész végén 3-6 volt az eredmény. A második félidőben azonban egymás után estek a gólok percről-percre. A 10. percben már 7-14-re vezetett a Békés, végül tartva a hét gólos különbséget 12-19-re újabb két pontot szerzett a csapat.
A neheze viszont csak ezután jött, a Pick Szeged ellen, akiktől az előző fordulóban 4 góllal kikaptak a fiúk Szegeden. Izgalmakkal kezdődött a mérkőzés, az első gólt a 4. percben békési részről szerezték, viszont erre a Pick egyből 4 góllal válaszolt (8.perc 4-2). Erre egyből szegedi válasz gól jött hét méteresből, ami 3 gólos előnyt jelentett számukra. A félidő végéig ezt a hátrányt nem tudták a fiúk ledolgozni 8-5-ös eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészt jól kezdték a fiúk, sikerült feljönni egy gólra 8-7. A félidő további részében felváltva estek a gólok, majd egy 0-3-as szériával sikerült átvenni a vezetést (11-12). Ezután bő 5 perces intervallumban nem tudtak gólt lőni a csapatok, végül a 38. percben két gólt is találtak a szegediek, amivel visszavették a vezetést. Végül az utolsó percben sikerült megszerezni a kiegyenlítő gólt. Így csak 1 pontot sikerült elhalászni a szegediektől.

Pick Kézilabda Zrt. 1 - Békés NEKA 13 - 13 (8-5)
Kecskeméti Sp. Iskola - Békés NEKA 12 - 19 (3-6)

BFKC: Borbély I., Kiss A. 4, Varga I. 4, Kovács L. 5, Temesvári G. 15, Hegedűs F., Soltész D. 1, Vidovenyecz B., Kiss M., Minya M., Szabó Á. 3, Gecse A.

Másodikként is továbbjutottak a fiúk a Gyerekbajnokság Országos Elődöntőjébe.

A Kecskeméti forduló képei itt elérhető!

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!