Elismerést adott át a Békés Megyei Kormánymegbízott!


Tímár Tamás tű. őrnagy Békés Megyei Védelmi Bizottság általi elismerése

Albániában a január végi és február eleji esőzések rendkívüli árvízi helyzetet okoztak. Az árvízzel sújtott területek főként a Vjosa, a Drino, az Osum, és a Gjanica folyók mentén voltak, a legsúlyosabb helyzet pedig az ország déli részén, Vlora és Fier megyékben alakult ki. A térségben a fertőzések miatt is gondot okozott az egészséges ivóvíz hiánya.

Albánia kérésére február 19-én kilencfős magyar csoport indult a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi épülete elől az albániai Selenice városába, hogy ott víztisztító berendezést helyezzen üzembe és működtessen. (A február 17-én indult kétfős előőrs így kiegészült 11 főre.)

A magyar kontingens a Fővárosi Vízművek szakembereiből és a katasztrófavédelem által delegált műveletirányító tisztből állt össze. Parancsnoka Tímár Tamás tűzoltó százados volt (nemzeti ünnepünk március 15-e alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója munkakörében hosszú időn át végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá), aki a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának tagja, valamint a HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet parancsnok-helyettese.

A csoport huszonöt tonnányi menetfelszerelést vitt magával, egy nagyteljesítményű víztisztítót és egy víztisztító- és zacskózó berendezést üzemeltetett Albánia árvíz sújtotta déli területein tíz műveleti napon át.

A misszió során összesen csaknem 100 ezer liter ivóvizet tisztítottak meg a bajba jutott lakosság számára. A tizenegy fős kontingens mindent megtett a segítőakció sikeréért, végig összehangoltan, lelkesen végezte feladatát. Minden erejükkel azon munkálkodtak, hogy helyt álljanak, és nemes tettükkel méltó módon képviseljék országunkat.

Március 4-ei, szerda esti hazatérésüknél dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő és Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója fogadta a csapatot.

Az elvégzett munkáról elismerően szóltak, kiemelték, hogy a misszió minden tagja hozzájárult az ország nemzetközi jó hírének öregbítéséhez.

A tavalyi évben Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában is magyar segítséggel látták el a helyi hatóságok tiszta ivóvízzel a lakosságot.

Tímár Tamás tűzoltó őrnagy úr kitartó és lelkiismeretes szolgálatteljesítésével jó hírét vitte Békés megyének is. Gajda Róbert, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Tímár Tamás tűzoltó őrnagy úr tevékenységét "Elismerő oklevél"- lel ismerte el.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!