10 milliót nyert a békési szociális szövetkezet!


Foglalkoztatásra nyert 10 millió forintot a békési szociális szövetkezet

10 millió forint, vissza nem térítendő pályázati támogatásban részesült a Békési Gazdasági és Szolgáltató Szociális Szövetkezet. A társulat még idén januárban foglalkoztatási képesség növelése érdekében nyújtott be pályázatot. A projekt az önellátást, önfenntartást és a fenntartható település létrehozását megalapozó, tagi munkavégzésre irányuló jogviszony elterjesztését segíti elő. A hosszú távú, munkahelyteremtést elősegítő Sui Generis támogatási program keretében tíz fő továbbfoglalkoztatására nyílik lehetőség.

Az önfenntartást megalapozó munkavégzés kiterjesztése rendkívül fontos a városban, a helyi önkormányzat pedig évek óta törekszik arra, hogy közfoglalkoztatási politikája értékteremtő tevékenységet valósítson meg. Éppen ezért új elemként, kézi csomózású sport- és védőhálók gyártását kezdték meg a közelmúltban Békésen, a "Start" program keretében. Jelenleg húsz ember vesz részt a munkában. Az említett eljárással készült hálók iránt meglehetősen nagy a kereslet a piacon. A település legfőbb célja, hogy rövid időn belül, egy szociális szervezet keretei között, önálló lábakon, nyereségesen végezzék a hálókötést.

A pályázat részeként a tagok, továbbfoglalkoztatásuk során polipropilén és poliészter anyagból kötnek kézzel hálót. Az elkészült, valós piaci kereslettel bíró, sokféle területen felhasználható termékek a sport, mezőgazdaság, vadgazdálkodás terülten is gyakori segédeszközök. A békési szövetkezet önkormányzati kezdeményezésre alakult meg tavaly, stratégiai megfontolásból.

Izsó Gábor polgármester kifejtette, hogy azok a munkavállalók, akikkel meg voltak elégedve a közmunkaprogram során, nagy valószínűséggel a szövetkezet tagjai lehetnek. Hosszú távú cél az, hogy öt éven belül olyan piaci potenciálra tegyenek szert, hogy legalább harmincan kaphassanak lehetőséget főállásban, és végezhessék ezt a fajta értékteremtő tevékenységet.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!