Békési állatvédők próbálnak segíteni a gólyacsaládon!


Almási Renáta, Szatmári Sándor, Nyíri Katalin és Palatinusné Komáromi Katalin beszámolója a madárpusztulásról és arról, hogyan próbálják a fészek leendő lakóit megmenteni.
Szomorúan fedeztük fel a a mai nap reggelén, hogy az egyik gólyafészekben a madár szárnya mozdulatlanul lóg. Értesítettük a helyi állatvédőket Nyíri Katalint és Palatinusné Komáromi Katalint és együtt megkezdtük a gólyamentés szervezését. Értesítettük a Mezőberényi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Békési Rendőrkapitányságot és a Démász szakembereit, hogy közreműködésükkel kiderüljön mi történt a fészekben levő gólyával. Sajnálatos módon, az egyik gólya elpusztult. A párja vissza ült a fészekbe, amiben 4 tojás van. Az elpusztult tetemet Nyíri Katalin és Palatinusné Komáromi Katalin a Hortobágyi Madárpark Kórházába szállították, hogy kiderüljön mi okozta a gólya pusztulását. Külön köszönet mindenkinek a lelkiismeretes munkájukért: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Mezőberény Tagjainak Békési Rendőrkapitányság Járőreinek Démász Szakemberei

Szomorúan fedeztük fel a hétvége egyik reggelén, hogy az egyik gólyafészekben a madár szárnya mozdulatlanul lóg.

Értesítettük a helyi állatvédőket, Nyíri Katalint és Palatinusné Komáromi Katalint és együtt megkezdtük a gólyamentés szervezését.

Értesítettük a Mezőberényi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, a Békési Rendőrkapitányságot, és a Démász szakembereit, hogy közreműködésükkel kiderüljön mi történt a fészekben levő gólyával.

Sajnálatos módon, az egyik gólya elpusztult. A párja visszaült a fészekbe, amiben 4 tojás van. Az elpusztult tetemet Nyíri Katalin és Palatinusné Komáromi Katalin a Hortobágyi Madárpark Kórházába szállították, hogy kiderüljön mi okozta a gólya pusztulását.

Külön köszönet lelkiismeretes munkájukért az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Mezőberény tagjainak, a Békési Rendőrkapitányság járőreinek és a Démász szakembereinek!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!