U14-es csapat Országos Döntőben


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Kecskemét
Az U14-es gyerekbajnokság Országos elődöntőjében szombaton került megrendezésre a második játéknap, még hozzá Kecskeméten. Csapatunkra két mindent eldöntő mérkőzés várt a nap folyamán.

Az első meccset az eddig szintén veretlen Dabas ellen játszották a fiúk. Az első pár percben nem igen sikerült a megbeszélteket hozni a Békésnek, azonban a félidő további részében összeszedetten a hibákat kijavítva a félidő végére 10-12-re vezetett csapatunk. Végül a második félidőben növelve előnyét a Békés, sikerült két pont előnyt szereznünk a második helyen álló Dabassal szemben. A nap második mérkőzése könnyebbnek ígérkezett, ám sajnos saját magunknak nehezítettük meg, amit a félidei 7-11-es eredmény is mutat. A második félidőben azonban sikerült gyors, könnyű gólokkal nagyobb előnyre szert tenni. Így Papp Bálint játéklehetőséget tudott biztosítani játékosainak.

Dabasi KC – Békés NEKA 18 – 22 (10-12)
Főnix ISE – Békés NEKA 19 – 28 (7-11)

BFKC: Takács Sz., Borbély I., Mándy T. 1, Pacsika M. 2, Dénes Á. 8, Szabó P. 5, Szász B. 12, Kecskés B., Baranyai M. 4, Ásós M. 1, Vass E. 3, Varga G. 1, Hári B. 3, Kiss R. 7, Csige N. 1,

Papp Bálint (edző): - Az első mérkőzésen a szintén veretlen Dabas csapata ellen játszottunk, az első pár perctől eltekintve végig a mi kezünkben volt a mérkőzés. A védekezés és a kapusteljesítmény eldöntötte a találkozót. Gödöllő ellen sajnos magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de a végén gyors könnyű gólokkal sikerült meglépni az ellenféltől, így a végén mindenki pályára tudott lépni. Gratulálok a csapatnak, hiszen ezzel a két győzelemmel az országos döntőbe jutott a csapat. A megkezdett munkát továbbra is folytatjuk, hogy további sikereket tudjunk elérni.

Gratulálunk csapatunknak, május 9.-én kerül sor Szegeden az országos elődöntő utolsó játéknapjára.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!