Projektzárás és szakmai nap a Szegedi alsóban!


A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, a TÁMOP 3.4.5 12-2012-0001 „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt keretében pályázatot nyert, tehetségsegítő - gazdagító - lazító programok megvalósítására az alsó tagozaton.

Az intézmény első osztályaiban a megfigyelési időszakot követően kezdődhetett meg 24 kisdiák tehetségfejlesztése, a pályázat segítségével pedig egy negyedik osztályban folytatódott a már megkezdett 12 tanuló versenyfelkészítése is.

A február végén indult komplex program alkalmával 8 tehetségfejlesztő pedagógus és 7 mentordiák segítette a gyermekeket, amelynek elemei: a 14 foglalkozásból álló, "A hely, ahol élünk" projekt, egy 3 napos "Kölyök Akadémia" erdei iskolai program, valamint egy lazító záró alkalom, egy kirándulás Szarvasra.

A foglalkozások a kiemelt 6 tehetségterület köré szerveződtek: matematika-logikai, testi, természeti, nyelvi, vizuális, zenei. A fejlesztő munkában hangsúlyt kapott a színjátszás és az önismereti játék is.

Az áprilisi projektzáró alkalommal, a Szülők Akadémiája programsorozat keretében, Tomcsányiné Lucz Szilvia: Így születtem… Mindenki tehetséges? című előadását hallhatták a meghívott szülők és vendégek, majd képvetítéssel és videó bejátszással színesített beszámolón kísérhették nyomon a pályázatban megvalósult eseményeket, az iskolai tehetséggondozást.

Az est végén a gyermekek dramatizálással megelevenítették A Körösök legendáját, amely a folyók keletkezését, eredetét ismertette meg, végül a programban résztvevő valamennyi diák "Tehetség" oklevelet vehetett át Varga Emília tehetségkoordinátortól.

A projektzáró egyúttal kiállítás megnyitó is volt, amelyen fényképeket és a gyermekek munkáiból összeállított "mini tárlatot" bemutató asztalokat lehetett megtekinteni.

A projektzáró alkalmat követő napokban az alsó tagozatos munkaközösség szakmai napon ismerhette meg a komplex program részleteit, melynek részeként Dr. Mező Ferenc tartott előadást, Tehetségfejlesztés az iskolában címmel.

Varga Emília tehetségkoordinátor

Tételek: 1 - 20 / 56 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!