Tragikus baleset élethű előadásban


Esemény fotói...
Tragikus baleset élethű előadásban

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

2015. május 18. 14:22

Középiskolás fiataloknak szervezett a rendőrség a tudatmódosító szerek fogyasztásának veszélyeire figyelmeztető előadást Békéscsabán.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2015. május 18-án bűnmegelőzési és baleset-megelőzési céllal tartott rendezvényt Békéscsabán, a Kossuth térnél. Az előadás azt szemléltette, mi lehet a következménye annak, ha valaki ittas vagy bódult állapotban vezet. A valósághűen berendezett helyszínen két személygépkocsi ütközött össze. Az egyik autóban hat középiskolás fiatal ült. A jármű vezetője indulás előtt társaival együtt valamilyen kábító, bódító hatású anyagot fogyasztott. Egy olyan autóval ütköztek össze, amelyben egy várandós nő és férje utazott. A balesetben a fiatalok közül ketten életüket vesztették. A rendőrök a helyszínen elfogták a tudatmódosító szer terjesztőjét.

A Békéscsabai Jókai Színház művészei azt igyekeztek érzékeltetni a közönséggel, hogy a közúti közlekedésben másodpercek alatt emberek, családok sorsát alapjaiban meghatározó és visszafordíthatatlan tragédiák történhetnek. Az előadással a Békéscsabai Rendőrkapitányság célja a szemléletformálás volt. Békéscsabán 2009-ben már szervezett egy ilyen előadást a város önkormányzata. Ezúttal mintegy 1200 középiskolás nézte végig, hogyan próbálnak segíteni a mentők, katasztrófavédők, illetve a rendőrök a bajba jutottakon és hogyan szembesül a tragédiával a helyszínen elhunyt fiú édesanyja. A szervezők, a közreműködők, valamint a kezdeményezést támogató Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Tudatos Közlekedésért Egyesület reményei szerint a drámai előadás beszédtéma lesz a békéscsabai középiskolások körében. A látottak segítséget nyújthatnak a fiataloknak ahhoz, hogy felmérjék a bódító hatású anyagok fogyasztásának veszélyét.

Forrás: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/tragikus-baleset-elethu-eloadasban

Tételek: 1 - 20 / 183 (10 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!