Új és biztonságos járda épül Ibrány és a Décseri kert között


Forrás: Mucsi András
Helyszin: Békés
A nagy forgalmú Jámbor utcai híd közlekedése már régóta megoldásra vár, de most a költségvetésbe betervezett összeg lehetővé teszi, hogy megoldjuk a problémát – fogalmazott Mucsi András képviselő.

A békési 7. számú választókerület önkormányzati képviselője javaslatára került bele a 2015. évi városi költségvetésbe a Jámbor utca hídhoz vezető kritikus útszakasz javítása, teljes átépítése. A Szőlő utca felől a hídhoz vezető szakaszon egy néhány méteres sávban egy földgáton fut az út, amely keskeny, balesetveszélyes, két kerékpáros nem fér el.

A környéken lakók kisebb-nagyobb balesetekről számoltak be. A kanyarban az esősben csúszós földúton rendszeresen elcsúsznak, elesnek a kerékpárosok, és a járda is összetört, kátyussá vált az elmúlt években. A toldozás-foldozás helyett egy rendes útalappal rendelkező, aszfaltozott, korláttal megerősített járda épül május hónapban.

A beruházás reménység szerint hónap végéig elkészül – mondta Mucsi András, aki kérte, hogy a lakosság vigyázzon az új értékre, hiszen előfordult, hogy valaki a keskeny szakaszon autóval haladt át, de a kerékpárút ezt a nagy súlyt nem fogja elbírni.A képviselő elmondta továbbá, hogy megválasztása óta számos utcában segített megoldani a gondokat, kéri a lakosság jelzését. Jelenleg kezdeményezésére a Damjanich utcában folyik az árkok takarítása, járdalapos fenekelése.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!