Nagyné Hidvégi Mária lett a Hétkrajcár Egyesület elnöke


A napokban tartotta elnökségi és tisztújító közgyűlését a Hétkrajcár Egyesület. A rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok támogatására, segítésére létrejött szervezet 2014 óta működik egyesületi formában, de karitatív tevékenységét már 2011 óta végzi.

A szervezet 2011 és 2014 között több mint 21 ezer adag meleg ételt osztott ki az iskola időszak alatti hétvégeken az arra rászorulóknak. A most megtartott tisztújító közgyűlésen az egyesületi tagok új elnököt választottak Nagyné Hidvégi Mária személyében. A megválasztott vezető számára nem ismeretlen a feladat, hiszen korábbi munkája során ifjúságvédelemért felelős feladatokat látott el, jelenleg pedig a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető helyettese. Az egyesület közgyűlése új taggal a Bayal Szolgáltató Kft. a belépésével tizenegyre bővült.

Békésen a Hétkrajcár Egyesület mellett az önkormányzat is segíti a rászoruló gyerekeket. A napokban pályázatot nyújtott be a városvezetés gyermekszegénység elleni program keretében nyári étkeztetés biztosítása támogatására. A pályázaton elnyerhető összeg 7.744.000 Forint. A pályázat támogatottsága esetén a nyári szünidőben napi egyszeri meleg ebédet kapnak a rászoruló gyerekek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!