Refis általános iskolai ballagás volt ma


Június 13-án volt az általános iskolai ballagás a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban.

A 8.A és 8.C osztály a Petőfi utcáról, a 8.D osztály a Szánthó utcai épületből ballagott. A 8.B osztály hat évfolyamos gimnáziumi képzést végez, így ők nem ballagnak. A végzős nyolcadikosok végigjárták tantermeiket, majd az ünnepség második részében istentiszteleten vettek részt a református templomban. Itt Katona Gyula esperes végezte az igehirdetés szolgálatát. Máté evangéliuma 7. fejezete 24-27. verse alapján elmondta, hogy a karrier és a pénz fontos, de ezek nem lehetnek életünk tartóoszlopai. Istennel azonban lehetünk mi magunk is tartóoszlopok, olyan életek, akikre más is építhet.

Kovács Dániel igazgató egy bibliai képpel élve elmondta, hogy a fontos fordulópontokon Izrael népe mindig megállt, és számvetést végzett. Köszönetet kell mondani a szülőknek, tanároknak, Istennek, de egyúttal számot kell vetni a végzett munkával is, és oda kell szánni magunkat a munkának.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!