A szakmai és hitbeli növekedés a cél


Megjelent: 2015 Augusztus 30. ( Vasárnap ) 11:40
Módosítva: 2015 Augusztus 30. ( Vasárnap ) 18:27
Kovács Dániel a csendes, de állandó szakmai és hitbeli belső növekedésben jelölte meg a tanév célját a református köznevelési intézmény tanévnyitóján. Elmondta: a beiskolázással kapcsolatos célok teljesültek, számos diák jött át nyáron más középiskolákból a gimnáziumba is.

Katona Gyula esperes a református templomban tartott nyitó istentiszteleten Márk evangéliuma 9,33-37 textusa alapján a Mester és a tanítványok egyik érdekes párbeszédéről prédikált. A tanítványok emberi módon gondolkozva azt vizsgálták, hogy ki a nagyobb. Jézus arra hívta fel a figyelmet, hogy Isten országában más a mérce, és az embernek olyannak kell lenni, mint a kisgyermeknek. Az ókorban a kisgyerekek teljesen kiszolgáltatottak voltak. Ezzel a képpel ezt üzente: álljatok be a sor végére és szolgáljatok másokat! A Jézussal létrehozott közösség teljesen új valami, azt fejezi ki, hogy elfogadjuk az Istentől jövő kegyelmet, magunkat és másokat. Nekünk a szolgálatban kell Jézus követőivé válni.

A város nevében dr. Pálmai Tamás alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a közös jövő érdekében csak összefogással lehet tenni, mert nem lesz jövőnk. A keresztyén felekezetek közötti megértés fontosságát személyes példákkal illusztrálta.

Kovács Dániel igazgató a nevelést a szőnyeg portalanításához hasonlította: a munkát a két végén kell megfogni, így a gyermekek nevelésénél is a pedagógus és a szülő közös munkájára van szükség. Stabil iskola kezdi meg a munkáját, a tanulói létszám bőven 1000 felett van. Négy első osztály indul, a beiskolázás elérte a kitűzött célokat. Az igazgató szakmai elismerést adott át a nyugdíjba vonuló Verbai Lászlónénak.

Tételek: 1 - 20 / 133 (7 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!