A katolikus egyházé a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény!


Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek között írták alá a megállapodást az iskolában.

Az eseményen Békés megye vezető politikusai mellett a kormánymegbízott, a közreműködő települések polgármesterei, intézményvezetők és az iskola tanárai vettek részt.

Dr Kiss Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke megnyitójában elmondta, a fenntartók ünnepének kezdete a mai nap, amely új távlatokat nyit az iskola jövőjében, mert fenntartója abban a szerencsés helyzetben van, hogy az értéket, a szellemi erőt tekinti elsődlegesnek és szívesen veszi az intézményt szárnyai alá.

Dankó Béla, Békés és térsége országgyűlési képviselője kiemelte, a katolikus egyház segítségével folytatódhat a szakemberek képzése a több mint száz éves múlttal, tapasztalattal rendelkező mezőgazdasági intézményben.

Kissné Dr Balogh Ibolya igazgató elmondta, az 1902 óta működő iskola nagy reményekkel indítja 113. tanévét, több új képzési lehetőség indításával, hiányszakmák képzésével, a felnőtt oktatás fejlesztésével válik majd a Mezőtúri Gál Ferenc Főiskola bázisintézményévé.

Izsó Gábor polgármester hangsúlyozta, közel 2 éves küzdelem után mára eldőlt, hogy tanári munkahelyek és közel 300 mezőgazdasági tanuló képzési lehetősége megmaradhat.

Barkász Sándor önkormányzati képviselő egyenesen egy katasztrófavédelmi művelet lezárásnak nevezte a mai alkalmat, hogy annyi nehézség legyőzése után az iskola folytathatja működését.

Az iskola keddtől hivatalosan is a Gál Ferenc Főiskola fenntartásában működik tovább, Békés Megyei Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium néven.

Tételek: 1 - 20 / 34 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!