50 éves osztálytalálkozó


Esemény fotói...

50 éves osztálytalálkozó

50 év elteltével, hosszas előkészületeket követően, az osztálytársak felkutatása, megkeresése után ismét találkoztak az 1965-ban a Békési Szegedi Kis István Gimnáziumban érettségizett hajdani 4 / C osztály tanulói.

Az iskola előtti gyülekezésnél mindenkin látszott a fél évszázados esemény horderejének az izgalma. Mennyi ismerős arc! Volt olyan, akit már az érettségi óta nem láttunk, s olyan is akadt, akit szinte meg sem ismertünk.. A hangzavar is pont olyan volt, mint régen.

Eltelt, mi több, elfutott ötven év a kicsengetésünk óta, csak most volt 1965 , amikor megszólalt a kisharang – Szegedi Kis István Gimnázium épületében – és mi sírva-nevetve énekeltük a Ballag már a véndiák, Gaudeamus dalokat.

Az egykori iskolánkban tartott megemlékezésen szeretettel és tisztelettel hajtottunk fejet elhunyt tanáraink előtt, akiknek sorsunkat köszönhetjük, akik embert faragtak belőlünk, sok jóra, kitartásra, nemzeti öntudatunk megtartására tanítottak.

A megemlékezés után megterített asztalnál folyt tovább a nosztalgiázás.

Beszámoltunk mindarról, ami az elmúlt 50 év alatt velük történt. Életek, karrierek története vált ismertté. Az élettörténetek vidám, sikeres, olykor pedig megható és szomorú képei elevenedtek meg előttünk.

A találkozó végeztével. szép emlékekkel és új élményekkel gazdagodva tértünk haza.

Bízva a mielőbbi találkozásban !

Megköszönjük az iskola jelenlegi igazgatóságának, hogy lehetőséget adott az iskolában megrendezett megemlékezésre, és nem utolsósorban a szervezőnek, aki áldozatos munkájával létrehozta a találkozót. Köszönet mindenkinek, hogy fáradtságot nem ismerve újra eljöttek régi iskolájukba, hogy együtt ünnepelhessük ezt a szép évfordulót.

A viszontlátásra !

Tételek: 1 - 20 / 31 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!