Csendes nappal indították a tanévet a refisek


Szeptember 1-jén a hagyományos csendes napot tartották meg a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanulói számára.

A templomi istentiszteleten a missziói elkötelezettségű dr. Dobos Ágoston békésszentandrási református lelkész prédikált. A prédikáció témája az a jelenet volt, amikor Jézushoz odavittek egy kisgyermeket, de a tanítványok igyekeztek eltávolítani a "nem kívánatos" vendégeket. Jézus azonban magához vette, átölelte és megáldotta őt. Csodálatos érzés a jézusi ölelés, engedd meg, hogy Jézus rád tegye a kezét, és engedd, hogy megáldjon téged – mondta a lelkész. Az istentisztelet után az iskolai diákönkormányzatok számoltak be a 2015 tavaszán végzett munkájukról. A délelőtt több helyszínen folytatódott, a gimnazisták és több felső tagozatos osztály a művelődési házban hallgatott meg előadásokat a misszióról és a modern kori keresztyénüldözésekről. A misszióban számos szolgálati terület van, Lőricz Zsanett a németországi Liebenzeller Mission szolgálatában töltött el egy évet, Szűcs Laura pedig a Wycliffe nemzetközi bibliatársulatnak fog dolgozni a közeljövőben. Szolgálati területe: írás-olvasás tanítása és kiadványszerkesztés egy dél-ázsiai országban.

A református köznevelési intézményben hagyomány, hogy a féléveket csendes napokkal kezdik meg, ahol az Istennel és magunkkal való elcsendesedés, a tanulásra való ráhangolódás áll a középpontban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!