Az iskola működéséről tájékoztatott Kovács Dániel


A Békés városi képviselő-testület 2015. október 1-jén tartott ülésén a városi köznevelési intézmények tájékoztatták a város vezetőit munkájukról. Ott volt iskolánk is.

Kovács Dániel a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 2015-2016-os tanévében végzett munkáról adott tájékoztatást. Amint az írásos anyagban szerepel, az iskola működése teljesen szabályos és törvényes, erre garancia a folyamatos ellenőrzés a fenntartó, a kormányhivatal, az államkincstár és a könyvvizsgáló részéről. A tavalyi tanévben 4 óvodai csoportban 89 gyerek, 30 általános iskolai osztályban 655 diák, 12 gimnáziumi osztályban 288 fő tanult Békésen, míg a dévaványai tagiskolában 103 tanuló volt 8 osztályban.

A számos hagyományos program célja a speciális értékrend erősítése, a test és szellem edzése, a beiskolázás elősegítése, a közösségformálás és a szabadidő eltöltésének elősegítése. Az iskola igen sikeres a sportversenyek terén, ezt bizonyítja Laczó Dániel és Kürti Bonita világbajnoki címe, de az országos diákolimpiai címek is ezt mutatják.

Javultak a személyi és tárgyi feltételek az iskolában. Felújított épületben működik a Rákóczi utcai alsó tagozat, korszerűsítették a felszerelést a Szánthó Albert utcán, 90 napkollektor került a tetőre a Petőfi utcai épületeken. Felújítás volt a Jantyik utcai óvodában is. Saját erőből megújult a gimnázium sportudvara. Az intézményvezető kiemelte: több új, fiatal kolléga erősíti a matematika és a testnevelés oktatását.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!