Bevették Budafokot a békésiek!


Elkezdődött az NBI/B-s alapszakasz. A Keleti-csoportban előttünk több mérkőzést is lejátszottak, tekintve , hogy a BSzSK vasárnap délben indult első mérkőzésére.

Sikerült mozgósítani a Gladiator Ultras tagjait is, akik 2 kisbusszal vágtak neki az útnak. Új pólókat kaptak az első meccsre érkezők. A fekete pólók megvásárlásáról hamarosan tájékoztatjuk a szurkolóinkat. Budafokra kissé megfogyatkozott csapattal érkeztünk. A héten sérülés és visszalépés is faragott a keretünkből. Ennek okairól is kérdeztük Balog Vilmost, a csapat edzőjét.

Hogyan értékeled -röviden- a felkészülési időszakot?

"Sokat dolgoztunk a felkészülési időszakban. Edzettünk, felkészülési mérkőzések sorát játszottuk. Nem minden volt tökéletes, voltak kisebb- nagyobb problémák, sérülések, teremgondok, de a tervezett munka jelentős részét elvégeztük. Nehéz mérkőzések, kemény ellenfelek szerepeltek a programunkban. A teljesítményünk hullámzó volt, de semmi esetre sem elkeserítő. Bizakodva várom a szezont, amelynek nyitó mérkőzésén már túl is vagyunk. Budafokon várakozáson felül teljesítettünk. "

Hogy alakul a csapat összetétele?

"Nincs nagy változás a keretben. Solevic Nikola az új légiós szabály miatt távozott, kölcsönben a Békéscsabai KK- ban szerepel. Dan Babut befejezte az aktív játékot, tőle júniusban elköszöntünk. Nagy Ádám augusztusban jelentette be, hogy szünetelteti a játékot munkahelyi, családi okok miatt. A többiek maradtak Békésen, illetve Kertész Dániel érkezett a Zalaegerszeg NBI A csoportos csapatától. Vele sokkal stabilabb lett a játékunk. A fiatal játékos szerepeltetésére vonatkozó szabály szerint egy 1995- ös vagy fiatalabb játékosnak mindig pályán kell lennie. Itt "elveszítettük" tehetséges játékosunkat, Nagy Csabit, aki Szegeden tanul tovább a középiskola elvégzése után. Riválisunkhoz, a Vásárhelyi KK- hoz igazolt Csabi, akit a főiskola elvégzése után várunk vissza Békésre. Viszont maradt Vámos László, maradt Béres Nándor és Molnár Ákos. Érkezett Nyíregyházáról Plavecz Tamás, illetve Békéscsabáról Fodor Bálint."

Mit emelnél ki a Budafok elleni győztes mérkőzésből?

"Néhány extra egyéni teljesítmény mellett a csapatmunkát emelném ki. Ismét mindenki hozzátett a játékunkhoz, hasznosan kapcsolódtak be a játékba. Koma Dani a tőle megszokott kiemelkedő teljesítményt hozta (24 pont, 35 VAL). Mellette Krstic Dani 20 pontja, magabiztos támadójátéka volt a sikerünk záloga. Kiemelném a kevésbé látványos, de a csapat számára roppant hasznos munkát végző Molnár Ákost, aki igen megnehezítette az ellenfél legjobbjának, Drevenkának a dolgát. Kertész Daninál nagyon jó helyen van a labda, amikor viszont megválik tőle, jól választja meg a társakat. Jó hír, hogy Béres Nándi tudott játszani, sérülése után kezdi utolérni magát. Persze nem volt tökéletes a játékunk, a jó kezdés után kicsit visszaesett a teljesítményünk, elsősorban a védekezésünkbe csúsztak be hibák. A következő meccseken fontos lesz, hogy pontosabban hajtsuk végre a megbeszélt taktikát. Következő bajnoki ellenfelünk a Hódmezővásárhely lesz, akik lényegesen erősebb játékoskerettel rendelkeznek, mint hétvégi ellenfelünk, a Budafok. Köszönjük a Gladiátor- szurkolók biztatását, akik csodás hangulatot varázsoltak a budafoki csarnokba"

Jelenlévőként ezt magam is bizonyíthatom!

Óriási öröm volt a debütáló mérkőzésen győzni látni a csapatot! Gratulálunk az edzőknek és az összes játékosnak!

Budafok - Békési SzSK: 62 - 89 (15-26; 18-21; 16-23; 13-19)

Jv.: Menyhárt F., Szakáll I., Sentényi B.

Kom.: Valovics F.

Krstic D.: 19/12; Kovács B.: 10; Kertész D.: 3; Koma D.: 28; Molnár Á.: ;

Kis G.: 6; Zsíros G.: 5; Csorba Sz.: 6; Vámos L.: 6/3; Farkas G.: 3/3; Bere M.: 3 Béres N.:

Hajrá Békés! Hajrá Gladiátorok!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!